Започнало е разследване за разпространяване на невярна информация за бомбата на летището

3549
Започнало е разследване за разпространяване на невярна информация за бомбата на летището
Снимка: БГНЕС

Главният секретар на МВР Георги Костов обясни, че е образувано досъдебно производство по случая със съмненията за терористична заплаха на летище София от вчера. То е по член 326 от Наказателния кодекс за разпространяване на невярна информация от служител на летищетo - пиарката Даниела Велева. Тя може да влезе до 2 години в затвора ефективно заради "неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога".

Според главния секретар, служителите на МВР са действали по процедура, но има пропуски на други държавни структури.

Мъжете, оставили буса на летището, са арменци

Арменски граждани са мъжете, оставили микробуса на Летище София, за който имаше съмнения че в него е поставена бомба. Това съобщи БНР, ...

След редовната си среща на службите с премиера Бойко Борисов, на която вчерашния случай с буса на летище София е бил обсъден, Георги Костов беше категоричен, че МВР е подало информация за съмнение, предаде БНР.

"Съмнение за микробус, който представлява потенциален терористичен риск. Подали сме информация, че в момента извършваме проверка и след извършване на проверката ще дадем информация имало ли е или е нямало взривно устройство. По никакъв начин не сме подавали информация за наличие на взривно устройство. Доколкото на мен ми е известно, летището не е предоставило такава информация, а служител на летището, по някаква собствена инициатива ви е представил някаква такава информация", заяви той.

Главният секретар на МВР потвърди, че два екипа с две кучета са установили наличие на взривно вещество в буса, но това има обяснение от гледна точка на правоохранителните органи.

"Твърде възможно е някои от предметите и вещите да е бил в съприкосновение с взривни вещества. Твърде възможно е някои от тези вещи и предмети да съдържат състав на вещество, които да реагират на уредите. Имаше много козметика", заяви той.

Хората с буса от Летище София били с рисков профил, МВР се изпусна какви мерки взема

Лицата, които са влезли на територията на България със съмнителния бус, предизвикал паника пред Летище София, са установени и не се нам...

Главният секретар смята критиките на премиера Бойко Борисов, че излишно е предизвикана паника, за основателни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com