Блокираните пари в КТБ не трябва да водят до по-скъпо парно в София

14541
Блокираните пари в КТБ не трябва да водят до по-скъпо парно в София
Снимка: БГНЕС

Блокираните средства на "Топлофикация София" в КТБ не следва да се отразят на повишаване на цената на парното и топлата вода от 1 януари. (Подобна теза вече беше изразена от самото дружество в понеделник).

Това увери председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Светла Тодорова. Тя обясни, че регулаторният период не свършва до края на годината, информира БГНЕС.

Фандъкова: София е финансово стабилна

София остана инвеститор номер 1 в България в годините на криза. Въпреки че тези 5 години бяха години на много тежка финансова криза, ус...

Председателят на регулатората заяви, че не е работа на ДКЕВР да следи къде си държат парите енергийните дружества. Тя обеща, че няма да позволи поскъпване на парното, защото столичната топлофикация си държи парите в определена банка.

Към момента регулаторът няма сигнали от дружествата, че имат проблеми с плащанията си. Ако някое от тях има такива, то би трябвало да се обърне към ДКЕВР с конкретния предложения.

Относно таксата сградна инсталация, която обърка топлофикациите, Тодорова обясни, че ДКЕВР няма правомощия да изисква от топлофикационните дружества да променят начина на изчисляване на сметките. Към днешна дата няма законови основания разходите за сградна инсталация да се изчисляват по някакъв друг начин от този, който е приет и се прилага, поясни председателят на ДКЕВР.

 

Заради блокираните пари в КТБ "Топлофикация София" може да вдигне цените?

От БСП в София твърдят, че финансовото състояние на "Топлофикация София" продължава да се влошава. Заради блокираните в КТБ над 90 мили...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София