Фандъкова: Целият бул. „Ломско шосе“ ще бъде завършен

2269
Фандъкова: Целият бул. „Ломско шосе“ ще бъде завършен
Снимка: БГНЕС

В момента изпълняваме разширението на един от участъците на бул. "Ломско шосе" - от метростанцията до улица 107. Работи се активно, полагат се изцяло инженерни нови мрежи, виждате големите изкопи, където се полагат канализация, водопровод, осветление и в част от обекта започват и асфалтови дейности. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която превери на място ремонтните дейности.

ОЩЕ: Разширяват бул. "Ломско шосе" в София, инвестицията е 9,2 млн. лв.

Променят движението по бул. "Ломско шосе" в София

Променят движението по бул. "Ломско шосе" в столицата. Това се налага заради основна реконструкция на булеварда, съобщиха от Столичната...

Предвидено е булевардът да бъде с две пътни платна с разделителна ивица, локално платно и тротоари. “Това е част от програмите за разширение на булеварди, които свързват центъра на София с околовръстния път. За участъка от ул. 107 до Софийския околовръстен път се изготвя подробен устройствен план, който трябва да е готов до края на годината, така че да може следващата година да се работи и по това и на практика целият булевард Ломско шосе да бъде завършен”, каза още столичният кмет.

„Тъй като има решение за преместване на митницата в горния участък на булеварда, това е работата в момента по изработването на пътя, да се осигури достъп до бъдещия терен на митницата”, каза още Фандъкова.

Зам.-кметът по строителство Ангел Джоргов заяви, че строителството е започнало миналата година, като стойността е 12,5 млн. “През зимата строителството бе преустановено, за участъка до метростанцията “Ломско шосе” има от няколко седмици разрешение за строеж. След като тук бъде пуснато движението се очаква да бъде довършен строежът до лятото на тази година. Придвижването не е спирано в нито един момент, имало е винаги една линия в посока. Очаква се в края на проекта да имаме три лентов булевард”, каза още Джоргов.

Фандъкова уточни, че в момента се работи по 7 ключови обекта – освен „Ломско шосе“, ул. Кукуш, Чепинско шосе, вече е положен асфалта на ул. „Йордан Радичков“ в кв. „Витоша“, довършва се и работата по светофара със Симеоновско шосе.

Ремонтират Ломско шосе, предстоят проекти, включващи пътища в Костинброд

От 23 ноември (понеделник) започна рехабилитaция на път II-81/Ломско шосе от кръговото на северната скоростна тангента до новоизградено...

„Следващата седмица предстои пробива на бул. „Филип Кутев“, който да свързва ул. „Сребърна“ със Симеоновско шосе. Запазва се и трамвайно тресе, което започва от бул. „България“ и достига до „Г.М. Димитров“. Трамвай ще има, но той ще бъде последният етап, за да могат да се направят и двата пробива и вече да се изгради нацяло трамвайното трасе”, подчерта още Фандъкова, след което обясни, че се работи по проект за реконструкция за трамваен релсов път по ул. 104 в Обеля – подмяна на трамвайно трасе, контактно-кабелна мрежа, проектът трябва да е готов през август. От средата на април и по линията на трамвай номер 6 ще започне експлоатацията на мотриси с нископодова секция”, подчерта още тя, цитирана от БГНЕС.

На въпроса какво се случва с разширението на булевард "Рожен" Джоргов уточни, че предстои до 2- 3 седмици да бъде избран изпълнител и ако няма обжалване през лятото да бъде започнато строителството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Община Самоков получи финансиране на проект за подмяна на водопроводната мрежа

Започна изкърпването на улиците в Самоков

С гласовете на ГЕРБ-СДС: Приеха бюджета на София

След взаимни обвинения: Спират сделките с имоти в "Южния парк" в София

Терзиев обеща по-високи заплати на медицинските сестри в училищата и градините

Васил Терзиев към протестиращите синдикати: Разбираме ви

Огледаха състоянието на въжения атракцион в Самоков

Няма да се режат парите за здраве в София: ГЕРБ-СДС го считат за победа над кмета Терзиев

Химера88 вече и в София: Украсете вашия сватбен ден със спомени

Пет нови кръстовища с кръгово движение в Студентски град обеща районният кмет Петко Горанов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София