X
 
 

Фандъкова се оправда за вдигането на данъците с мръсния въздух и съседните държави

2449 2
Фандъкова се оправда за вдигането на данъците с мръсния въздух и съседните държави
Снимка: Facebook
След като преди изборите беше обещала да не вдига данъците, кметицата на София Йорданка Фандъкова направи точно обратното - с предложение да се увеличат имотният и автомобилният налог.

На въпрос защо преди изборите е казвала, че ще управлява без повишаване на данъците, Фандъкова заяви, че София е длъжна да взима мерки за решаване на проблемите си, тъй като същото правели и градовете в съседните държави. "Не бихме искали точно София да е автомобилната морга на Западна Европа. Мерки се взимат във всички съседни държави, преди месец бяха въведени мащабни промени в Букурещ. Всички трябва да разберем, че трябва да се предприемат мерки, ако искаме да намалим трафика. Вие виждате, че той ежедневно се увеличава. Каквито и рингове и тунели да правим, когато колите се увеличават, това означава замърсяване на въздуха", коментира тя, цитирана от в. "Сега".

Кметовете масово променят в посока нагоре местните данъци и такси

Очертава се верижна реакция за качване на местни данъци и такси в цялата страна. В последните дни все повече кметове заявяват, че ще на...

За да успее в намерението си, Фандъкова се нуждае от обикновено мнозинство в Столичния общински съвет (СОС). Тя може да го постигне само с общинските съветници на ГЕРБ и тези на ВМРО и "Атака", което ще ѝ стигне за 33 гласа при необходими 31. Интересен факт е, че Волен Сидеров всъщност се води "независим" и би могъл да се разграничи без от това да зависи вдигането на налозите. Също интересно е как ще гласува Борис Бонев, след като "Спаси София" на практика подкрепи решението и с публикация във Facebook. Заради тази подкрепа има куп коментари в социалната мрежа, че никой не е чул как Борис Бонев казва, че ако стане кмет, ще вдигне данъците.

"Очакваме в рамките на следващата година да се актуализират и разрешителните за строеж, които в момента са 15 пъти по-ниски от тези в Скопие и 40 пъти по-ниски от тези в Белград. И си позволяваме да отправим съвет към всички партии - време е не за популизъм, а реални, понякога и непопулярни действия. А следващите избори бъдете честни с гражданите и заявете ясно всичките си предложения, аргументирайте ги и ги защитавайте, включително по отношение на данъчната политика", коментират от "Спаси София".

Въпреки че преди местните избори кандидатите за кметове масово отричаха да имат такива планове, след 3 ноември все повече от спечелилите предлагат точно вдигане на данъци. Първо преизбраният кмет на Габрово Таня Христова съобщи, че ще вдигне налозите за коли и жилища, за да осигури около 1,8 млн. лв. повече. След това новият управник на Хасково Станислав Дечев обяви, че таксата за битови отпадъци трябва да се увеличи с около 16%. Последен преди Фандъкова кметът на Пловдив Здравко Здравков обяви увеличение на данъците. Той заяви, че такса смет в града ще се вдигне двойно. Новият курс бе нареден от премиера Бойко Борисов, който в нощта на местния вот скастри кандидатите, които обещават понижаване на ставките. След това и финансовият министър Владислав Горанов заяви, че общините трябва да вдигнат данъците, а не да тичат при държавата за пари.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    Към Мафиотската Свекърва - вдигай данъците Мафио, вдигай, та дано тъпите жълти павета да проумеят защо са гласували за ГРОБ !
  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    Другарите умеят да лъжат, а и стадото това иска.
Тервел Пулев прегази Дешон Уебстър и вдигна титла пред пълна зала "Колодрума"
Тервел Пулев прегази Дешон Уебстър и вдигна титла пред пълна зала "Колодрума"

Медалистът от Олимпийските игри през 2012 година в Лондон Тервел Пулев реализира най-големия си успех на професионалния ринг. В  зала "Колодрума"...

Седмичен хороскоп за 16-22 декември
Седмичен хороскоп за 16-22 декември

Овен Тази седмица започнете на чисто. Идва края на годината и е добре да се отървете от някои неща, като съжалението, желанието за мъст, обвиненията...

Последно в Актуално