Георги Георгиев към Васил Терзиев: Хвалите се пред софиянци с наши предложения

2945
Георги Георгиев към Васил Терзиев: Хвалите се пред софиянци с наши предложения
Снимка: БГНЕС

Успешното отпускане на средства за ВиК инфраструктурата на София предизвика нови атаки между ПП-ДБ и ГЕРБ.

Васил Терзиев доволен от кабинета, не и от столичния парламент

Кметът на столицата Васил Терзиев благодари на Министерския съвет за допълнителния трансфер за целеви разходи за ВиК инфраструктурата на града в размер на над 32 млн. лв. и допълнителен трансфер от над 13 млн. лв. за разходи за охрана на софийското метро за декември, "за които също има недостиг в столичния бюджет".

Той изрично отбеляза, че решението е прието от кабинета, не от Столичния общински съвет, който продължава да бъде блокиран заради липсата на избран председател. "Благодаря на министър-председателя Николай Денков, на министъра на финансите Асен Василев и на цялото правителство, че проявиха мъдрост и ангажираност към жителите на София, за разлика от Столичния общински съвет", написа Терзиев във Facebook и добави, че е "засрамен" как държавата трябва да спасява най-богатата община в България заради липса на консенсус в СОС.

Още: Дежа вю: Столичният общински съвет ще посрещне 2024 г. без председател (СНИМКИ и ВИДЕО)

ГЕРБ отвърнаха: Това са наши предложения

Бившият председател на СОС и настоящ общински съветник от ГЕРБ Георги Георгиев отвърна задочно на столичния кмет, като заяви, че парите за охрана на метрото са предложение на бившия градоначалник Йорданка Фандъкова.

"Предреченият апокалипсис в София се отлага. Благодарение на правителството "Денков-Габриел", в превод, правителството, подкрепяно от ПП-ДБ и ГЕРБ. Днес те отпуснаха оперативни средства за финализиране на ВиК проектите на София. Радвам се, че Министерски съвет са приели решението, което от ГЕРБ-СДС дадохме в началото на седмицата публично, за излизане от омагьосания кръг заради блокирания общинския съвет", написа Георгиев също във Facebook.

Още: Ваня Григорова атакува Терзиев за дарената заплата: Аз няма да я върна, имам си разходи (ВИДЕО)

"Правителство отпусна и заявените от кмета Фандъкова преди няколко месеца средства за охрана на метрото, които ще бъдат предоставени на МВР. Достойното поведение в политиката се оказа трудна задача за г-н Терзиев и екипа му. Не очаквахме благодарност, а честност. Заслужават я софиянци!", добави той.

Снимка: БГНЕС

Според него "сценарият със загуба на евросредства, ако не бъде избран председател на СОС, е обикновен комарджийски блъф". Той призова Терзиев да реши лидерския проблем в София: "Правителството, подкрепяно от ГЕРБ, няма да може да ви отпусне нито време, нито воля за неговото решение".

Още: Ваня Григорова: Щяхме да управляваме 2 месеца с ПП-ДБ-СС, но дойде рязането на МОЧА (ВИДЕО)

Сагата в столичния парламент

Припомняме, че СОС ще влезе в 2024 година без председател, след като такъв не бе избран на пет поредни гласувания. Първо ПП-ДБ и "Спаси София" предлагаха Борис Бонев, след това напълно оттеглиха всякакви свои кандидати, предложиха и най-възрастния общински съветник Грети Стефанова, но не получиха подкрепа.

ПП-ДБ-СС твърдят, че ден след ден се губят милиони средства, включително от еврофондове, докато не бъде избран председател на столичния парламент. ГЕРБ казват, че отговорността е у най-голямата група в СОС.

Още: Борис Бонев обвини ГЕРБ в саботаж на коалиция между ПП-ДБ-СС и БСП (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com