Хора се затвориха в клетки в знак на протест

1522
Хора се затвориха в клетки в знак на протест
Снимка: БГНЕС

Няколко души се затвориха в кучешки клетки пред сградата на Столичната община в знак на протест, заради лошите условия в приютите за бездомни кучета. Десетки завиха "Аз съм куче" и поискаха оставката на зам.-кметът по екологията Мария Бояджийска.

"Искаме да спрат да настаняват кучетата в тези приюти, където условията са немислими. Кучетата живеят в тесни клетки на непоносимо ниски температури през зимата. Не им се чисти и е недопустимо", обясни Никола, който също се затвори в клетка в знак на съпричастност към безстопанствените животни в приютите, информира Topnovini.bg.

Над 500 протестиращи показаха отговорно гражданско общество в "Горна баня"

Столичният квартал "Горна баня" вече разполага с отговорно гражданско общество, което не се примирява с ужасните условия на живот. Това...

Хората искат и оставката на зам.-кмета по екология Мария Бояджийска. По думите им след множество сигнали за нечовешко отношение в приютите тя не е предприела нищо.

"Не ни допускат вътре. Уж има някакво работно време, а ние не можем да влезем. Като доброволец успях да вляза във приютите и видях ужасяващи неща. Кучетата не се ваксинират, разнасят се зарази и те умират. Да не говорим, че ги държат по 10 в клетка за две. Искаме нещо да се промени", обясни Маргарита.

В протеста се включи и общинската съветничка Марта Георгиева от Реформаторския блок. Самата тя тя е подавала десетки сигнали за нехуманното отношение към бездомните животни и за нередностите в приютите. Тя подчерта, че насилието в приютите и отношение на Столична община са недопустими. По думите и тям изтичат необосновано и голяма сума общински срдества.

Демонстрацията се организира точно днес, тъй като в 10:00 часа започва редовното заседание на Столичния общински съвет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София