X
 
 

Скандал с проверка на гимназия в Ботевград - ходят ли учениците там на училище?

2490 1
Скандал с проверка на гимназия в Ботевград - ходят ли учениците там на училище?
Снимка: iStock
По-брутална и по-левашки изпълнена не проверка, а акция, не съм виждал. Чувствам се унизен – по-голямо унижение не съм изживявал. Доколкото разбрах, полицията е нахлула в училището без заповед за обиск – обиск на документи. Видях как полицейски учител държеше училищни документи и спореше със заместник-директор на училището – защо нямало "някаква запетайка". Това заяви учител от Техническата професионална гимназия "Стамен Парчев" в Ботевград. И добави, че на фона на половинмилионните апартаменти става въпрос за стотинки за семки.

Гимназията стана обект на проверка заради необяснимо голям брой отсъствия на възпитаниците ѝ. Средният успех на матурите на училището тази година е 2,87. А само една ученичка имала 3,90.

Красимир Вълчев: Все повече ученици не могат да интерпретират текст

"Спорният текст на матурата по Български език и литература за седми клас беше неуместен, нямаше грешка." Това каза в интервю за bTV мин...

Заместник-директорката каза пред Нова телевизия, че полицията първоначално не ѝ дала информация и си помислила, че е акция по залавяне на заподозрян за престъпления. Възпитателката заяви, че в 9:30 часа имало "много закъснели ученици", които не можели да влязат в училище и затова се скарала с полицаите.

Росица Иванова от регионалното звено на образователната администрация за София-област обаче не се съгласи с драматизма. Иванова посочи, че проверката е в рамките на водената политика за връщане на децата в училище. Тя посочи, че са правени 2 проверки от образователни инспектори и заяви, че докато е имало проверка колко ученици присъстват, в училището влизали закъснели ученици, с таксита. Директорът Катя Ценева определи твърдението като "смехотворно".

Ценева заяви, че след всяка проверка подписва протоколи и там има твърдение, че директорът бил направил всичко възможно учениците да присъстват в училище. В тези протоколи пишело и, че ръководството на училището не е възпрепятствало проверяващите, добави Ценева, а Иванова я попита дали заради това има искане за писмени обяснения.

80% от учениците в нашето училище са от ромски етнос, продължи още директорът, която се оплака, че те живеели в чудовищна бедност и от думите ѝ стана ясно, че са дадени над 1 млн. лева за подпомагане на випуск т.е. около 250 деца. Това не може да е оправдание за необясними отсъствия, каза Иванова.

Вижте каква е средната оценка на матурата по БЕЛ

Прави впечатление съизмеримия среден брой точки като постижение на зрелостниците спрямо предходни години. Средната оценка по български ...

Ще заведа иск за уронване на престижа на училището, ще заведа и граждански иск, заяви Ценева за финал.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Престиж на едно Ботевградско училищеСредният успех на матурите на училището тази година е 2,87. А само една ученичка имала 3,90. 1 Престиж на едно Ботевградско училищеСредният успех на матурите на училището тази година е 2,87. А само една ученичка имала 3,90. преди 7 месеца Профил на трол?
    Ще заведа иск за уронване на престижа на училището, ще заведа и граждански иск, заяви директорката Ценева за финал.80% от учениците в нашето училище са от ромски етнос, продължи още директорът, която се оплака, че те живеели в чудовищна бедност и от думите ѝ стана ясно, че са дадени над 1 млн. лева за подпомагане на випуска.
Последно в Актуално