Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Форум в Стара Загора разяснява възможностите на "Подкрепа за малкия бизнес"

27 май 2019, 17:30 часа • 2389 прочитания

„Искаш бизнесът ти да расте? Ние имаме експерти и ноу-хау“ е темата на информационен бизнес форум, който организират в Стара Загора Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) в партньорство с Министерството на икономиката (МИ) и община Стара Загора. Целта му е представители на малки и средни компании от Стара Загора и региона да се запознаят с възможностите на програмата "Подкрепа за малкия бизнес" на ЕБВР. Чрез нея бизнесът може да получи експертна помощ за развитие и растеж в различни области - стратегия, маркетинг, финансов мениджмънт, енергийна ефективност и др. Форумът в Града на липите е част от серията форуми в страната, които се организират, за да се популяризират възможностите на програмата и повече фирми да се възползват от тях.

Според Мирослав Стоянов, мениджър на програмата за България, осъществяването на 40 проекта вече е подкрепено от програмата за година и половина, близо 20 компании подготвят документите си за кандидатстване. Седемнадесет всички проекти са на компании извън София.

На форума в Стара Загора екипът, правляващ „Подкрепа за малкия бизнес“ на ЕБВР, ще даде практически съвети и напътствия на участниците за успешно участие, а представители на МИ и на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия ще ги запознаят с мерките за подпомагане на малкия бизнес и с възможностите на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност 2014-2020“.

Участието във форума, който ще се проведе в зала „Петко Р. Славейков“ в сградата на община Стара Загора, е безплатно, но желаещите да участват до 29 май трябва да се регистрират a.baklova@vando.bg.

Донори на програмата „Подкрепа за малкия бизнес“ на ЕБВР за България са Европейският консултантски център по инвестиционните въпроси и Европейският съюз. От заявяването на интерес до одобрението на проекта минава не повече от 1 месец. Безвъзмездната помощ се получава до 1 месец след приключване на проекта. Над 70 консултантски компании са квалифицирани по програмата до момента.

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес