Обучения на младежи по програма „Еразъм +" на старозагорски организации

1132
Обучения на младежи по програма „Еразъм +" на старозагорски организации
Снимка: Община Стара Загора

Обучителни курсове по четири проекта от програмата на Европейската комисия „Еразъм +" в партньорство са осъществили през втората половина на 2019 година Сдружението с нестопанска цел (СНЦ) „Академия на успеха“, фондация „Форграунд“ и  Превантивно-информационният център (ПИЦ) по зависимости към община Стара Загора. 

33 младежки работници и младежки лидери от 11 държави участваха в обучението по проект „Агробизнес лидери в действие“ на „Академия на успеха“. Основната тема на курса беше активизиране на млади хора за развитие на предприемачеството в селски и изолирани райони, работа с млади хора, живеещи в изолирани райони, стартиране на малък бизнес и споделяне на добри практики. Във втората част на проекта „Бъди устойчив, не изхвърляй бъдещето си“ център беше устойчивият и природосъобразен начин на живот и споделянето на добри практики в сферата на екологията в 10-те държави по проекта. 

Името на Валентин Златев изплува в интересна образователна обществена поръчка за милиони

Свързано с Валентин Златев обединение ще получи милиони за организирането на абсурдно скъпи събития. Консорциумът "Обединение логистика...

33-ма младежи от 11 страни разискваха дигиталното образование чрез методите на неформалното образование, необходимите качества и умения за успешно кандидатстване за работа, писане на автобиография и мотивационно писмо, социалните мрежи и успешната реализация на пазара на труда в обучителния курс на проекта „Заети и успешни в Европа на бъдещето“ на Фондация „Форграунд“.

40 младежки работници и лидери от 12 държави пък се включиха в обучението по „Създаваме социалните предприемачи в бъдеща Европа“, проект на Неформална група „Младежки спектър“ - Дания, в партньорство с чъс СНЦ „Академия на успеха“ в датски град Еснес. От българска страна в него се обучаваха членове и доброволци на СНЦ „Академия на успеха“ и Младежки доброволчески клуб „Дарители на надежда“ към ПИЦ по зависимости. Тема на дискусиите беше концепцията на социалното предприемачество като практически инструмент за решаване на обществени проблеми и в частност младежката безработица чрез методите на неформалното образование.

В осъществяването на работните програми на проведените четири международни обучителни курса съпътстваща тема беше намаляването на рисковото поведение, свързано с разпространение и употреба на психоактивни вещества (ПАВ) сред младежите. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

В Стара Загора 2 май ще е неучебен ден

Отличиха кмета на Стара Загора и неговият заместник на национален зелен форум

Община Стара Загора обяви 2 май за неучебен ден

Само китайски е-автобуси предложиха на Казанлък

Летен лагер в местността "Каваци" осигурява община Стара Загора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора