Гришо с колеблив, но двусетов старт на турнира в Стокхолм

8378
Гришо с колеблив, но двусетов старт на турнира в Стокхолм
Снимка: Getty Images/Guliver

Българският топ-тенисист Григор Димитров започна силно участието си в един от любимите си турнири - този в Стокхолм. Тази вечер той спечели лесно със 7:5, 6:4 над сърбина Филип Крайнович и се класира за следващия етап от надпреварата.

Димитров почна уверено, печелейки подаванията си лесно. Той стигна до пробив за 3:1, но показа колебания при собствен начален удар и бързо беше изравнен за 4:4. Положението на Димитров стана още по-тежко, след като допусна още един пробив, който позволи на Крайнович да сервира за победа в сета.

Григор с още 4 позиции надолу в ранглистата

Май-добрият български тенисист Григор Димитров се смъкна с още 4 места в световната ранглиста и вече заема 26-то място. Това е най-ниск...

За радост на феновете в Швеция, Димитров осъществи бърз ри-брейк, а след това осъществи пробив, който му гарантира победата в мача след най-накрая категоричен сервис-гейм - 7:5.

Благодарение на набраната скорост Димитров поведе набързо с 3:0 в следващата част и лесно си гарантира успеха в срещата.

За следващата фаза се класираха още Стийв Дарси, Джак Сок, Жил Мюлер, Маркос Багдатис, Жереми Шарди, Леонардо Майер и Николас Алмагро.

През миналата година Григор Димитров игра финал в турнира, а през 2013 спечели именно титлата в Стокхолм, която беше първа в неговата кариера.

И Цонга не се оказа сериозна бариера пред поредната титла за Джокович

Ако някой е мислил, че световният номер едно Новак Джокович може да не спечели петата си за сезона титла от турнирите в серията „...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com