Надал: Григор е лидерът на новото поколение

13914
Надал: Григор е лидерът на новото поколение
Снимка: Getty Images/Guliver

Рафаел Надал посочи Григор Димитров като лидер на следващото поколение тенисисти, които ще наследят настоящата "Голяма четворка". В нея освен Надал, влизат Новак Джокович, Анди Мъри и Роджър Федерер.

"Нещата поемат по логичния си път. Нормално е Димитров, за когото се говореше, че е бъдещето на тениса, да направи крачка напред в развитието си и той да е лидерът на новото поколение", каза по този повод испанецът. "Навлизането на ново поколение е процес, който се повтаря в историята на тениса. Години наред едни и същи играчи се бореха за големите титли и е нормално да се появят нови"- смята Рафа.

Според Надал, конкуренцията в тениса се засилва с всеки изминал ден. Носителят на 13 титли от Големия шлем е забелязал, че в борбата за челни позици вече се намесват не само младите тенисисти, но и утвърдени имена като Станислас Вавринка. През миналия сезон швейцарецът показа най-добрият тенис, който някога е играл. Той успя дори да спечели турнир от големия шлем - Australian Open. През настоящата година Вавринка играе отново много силно.

"Сезонът започна много интересно и много тенисисти са с изравнени възможности. Реалността е, че има много повече играчи, намиращи се между 1,700 и 1,900 точки в сравнение с миналите години. В крайна сметка тези, които показваха добра игра през миналия сезон, продължават да правят това и от началото на този", смята Надал, добавяйки, че това изравняване на силите прави АТР тура значително по-вълнуващ” – заяви Надал.

Още от най-актуалните новини от спорта, можете да намерите ТУК

Новак Джокович развенча Рафаел Надал в Маями

Световният номер две Новак Джокович спечели юбилейния мач номер 40 в съперничеството си с тенисист номер едно на планетата Рафаел Надал...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com