Новак Джокович развенча Рафаел Надал в Маями

25511
Новак Джокович развенча Рафаел Надал в Маями
Снимка: Getty Images/Guliver

Световният номер две Новак Джокович спечели юбилейния мач номер 40 в съперничеството си с тенисист номер едно на планетата Рафаел Надал и записа 18-та победа в съперничеството с най-много мачове в съвременния мъжки тенис. Джокович спечели 18-та Мастърс титла в Маями, правейки за втори път дубъл Индиън Уелс – Маями. Досега в историята на мъжкия тенис само Роджър Федерер можеше да се похвали с такова постижение. Титлата за Ноле означава, че изпреварва Андре Агаси във вечната класация по най-много спечелени трофеи в Мастърс серията. Лидер е Надал с 26 титли, а втори е Роджър Федерер с 21. Уникалното е, че в момента титлите от всички турнири в серията Мастърс се държат от Джокович и Надал. Освен това сърбинът вече има два пъти повече победи на хард корт в мачовете с Надал – 14:7.

Шарапова гледа оптимистично на нещата след поредната загуба от Уилямс

Рускинята Мария Шарапова заяви след загубата си от Серина Уилямс, че гледа положително на нещата, въпреки постоянните поражения от ам...

Джокович започна срещата със сервис, но още в първия гейм Надал имаше шанс за пробив, след като сърбинът влезе малко бавно в мача и направи две грешки, а веднъж испанецът успя да натисне газта и с форхенд обратен диагонал да стигне до 30:40. Сърбинът обаче се спаси след хубава комбинация и взе гейма.

Следващата сложна ситуация вече беше за Надал – при 2:3 той игра прекалено пасивно, позволи на Джокович да го атакува в три разигравания и световният номер две ги взе всичките, а накрая, на точка за пробив, Надал не издържа и прати бекхенда в аут след равностойно разиграване. Това се оказа достатъчно за първия сет и сърбинът го затвори рутинно с 6:3 гейма.

Вторият сет започна с нов пробив за Джокович, отново на 15 и отново при първия открил му се шанс, след като сърбинът определено засили ретура си и притисна Надал, който изглеждаше доста пасивен и прекалено отстъпил назад – точно както когато не се чувства в оптимална форма. Надал можеше веднага да се върне в сета, след като Джокович направи безумна грешка на смач от основна линия, негова стара слабост, но след това сърбинът се измъкна, като при 40:40 Надал не посмя да атакува от форхенд по правата в удобна ситуация и беше веднага контриран.

Надал беше близо до това да инкасира втори пробив в петия гейм, но се спаси след поредно дълго разиграване и смела атака от форхенд по правата, явно давайки си сметка, че без да е агресивен не го чака нищо добро. Испанецът обаче така и не можа да окаже натиск върху сервиса на Джокович и логично Ноле стигна до втори пробив – при 5:3 в своя полза, пробивайки още на първия си мачбол с най-красивото разиграване в мача, след като излъга на мрежата Надал при размяна на волета.

Григор Димитров не успя да победи Нишикори и във втория им мач

Японецът Кей Нишикори си остава най-трудното препятствие пред първата българска ракета при мъжете Григор Димитров, след като във втори ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com