Стефан Павлов пред Silentbet: Левски се върти в омагьосан кръг и напредък няма от миналото лято

2691
Стефан Павлов пред Silentbet: Левски се върти в омагьосан кръг и напредък няма от миналото лято
Снимка: БГНЕС

Стефан Павлов, по-известен като Фифи Перото, остава в историята на Левски като един от най-обичаните футболисти. Бившият халф се раздаваше винаги на максимум на терена за каузата на „сините“, играеше със сърце и душа, и логично бе любимец на публиката. С Левски Павлов стана четири пъти шампион и четири пъти носител на Купата на страната, игра и при паметните победи в Европа над Аякс, Барселона и Атлетико (Мадрид). В момента обаче като заклет левскар Стефан Павлов страда. В интервю за Силентбет той разкрива какво не му харесва в Левски и какви са очакванията му от отбора през този сезон.

1. Г-н Павлов, как видяхте Левски срещу пловдивския Ботев?

Слаби. Такъв слаб отбор не очаквах, че ще имаме и напролет. Не може да играеш добре и да елиминираш за Купата един от водещите ни отбори и само след 4 дни да показваш такова непривлекателно лице. В състава на Левски липсва качество.

2. Искате да кажете, че на „сините“ им липсва постоянство.

Да, точно така. Не е нормално за отбор като Левски в два мача поред да отива от едната крайност до другата.

3. Кое не Ви хареса в продукцията на Левски, че сте толкова критичен?

Няма го футболното. Нямаме добра организация на играта, нямаме класа, нито игрови почерк. При 2:1 трябваше да подходим по-умно, по-мъдро и със самочувствие. Да задържаме повече топката и да търсим задължително отбелязването на трети гол, с който да затворим двубоя. Щом не го постигнахме, значи ни липсва и тактическа зрялост.

4. Но дълго време Левски водеше в резултата?

Водеше заради две индивидуални изпълнения, не защото е играл като отбор и защото е имал превъзходство. С оглед представянето на Левски и това на Ботев можехме и да загубим накрая, и това нямаше да е незаслужено.

5. Казвате, че Левски няма добри изпълнители. Това ли е основният му проблем?

Да. Ние вземаме чужденци без пари, или за символични пари, ако някой не ме разбира какво искам да кажа. Тези легионери не могат да вдигнат игровото ни ниво, те идват и си заминават. На тяхно място пристигат други, но ние сякаш се въртим в един омагьосан кръг и напредък няма от миналото лято.

6. „Сините“ кадри на Левски не могат ли да му помогнат?

Наско Сираков: "Левски" още не се е спасил

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков сподели, че клубът все още не се е спасил от фалит. Той призна, че "сините" продължава...

Младите още пърхат, не са готови да носят отбора на гърба си.

7. Но не може да отречете, че Мартин Петков вкара майсторски гол на Ботев?

Вкара, но това е само един гол. Аз говоря като цяло за юношите на Левски. И не само сега, а в последните години. Едни от тях просто нямат качества за отбор като Левски, други още не са подготвени за мъжки футбол, а трети излязоха рано в чужбина и не можахме да видим дали ще са полезни на нашия клуб.

8. Но щом казвате, че Левски не може да си позволи стойностни чужденци, не е ли по-добре да се налагат младите, и без това липсват високи цели този сезон?

Като казвате млади, нека да не са само от нашата школа. Няма отбор в света, който да успее само със собствени кадри. Нека да привличаме надеждни българи, край тях да са и надежди от школата ни и няколко опитни изпълнители. По-лошо от това няма да стане.

Синът на Гунди спира кампанията "1000 за Левски" заради Helpkarma

"Със съжаление трябва да споделя, че поне временно прекратявам дарителската кампания “1000 за Левски”. При създалата се сит...

9. Грешка ли ще е, ако Робърта бъде продаден сега?

Той е единствената стока в Левски и е нормално да иска да играе в отбор с по-високи амбиции и да печели повече пари. За мен е ясно, че рано или късно той ще бъде трансфериран, но ще е важно клубът да получи адекватна на неговите качества сума, а не да го изтъргуват за жълти стотинки.

10. Къде виждате Левски в крайното класиране?

Трябва да направи всичко възможно да завърши в топ 6. Това все пак е Левски, не му отива да се излага. Мисля обаче, че ще е по-правилно да не се говори за класиране в момента. На първо време Левски е длъжен да подобри играта си във всички аспекти и да не допуска игрови сривове, като миналата седмица. Накрая класирането ще е отражение на цялостното представяне на тима.

11. Много футболни хора вече връчиха 10-ата рекордна титла поред на Лудогорец. Вие какво мислите?

Божков разкри продал ли е титла на ЦСКА и обвини Бойко Борисов, че е убил "Левски"

Бизнесменът Васил Божков отговори на поредните въпроси на последователите си в своята Фейсбук страница. FB_VIDEO Този път въпросите б...

Не е трудно да се предположи, че Лудогорец ще остане на върха. Предвид организацията му, футболистите и финансирането. Щях да ви кажа същото, ако ме бяхте питали и преди мача му с ЦСКА София в Разград, когато преднината на Лудогорец беше само три точки.

12. Ще има ли интрига тогава за второто място?

Да, докрая. Макар че ЦСКА е с едни гърди пред Локото и Арда. Но Локото има потенциал, а Арда е приятната изненада в първенството. За мен няма да е сензация, ако среброто отиде в провинцията, въпреки че към днешна дата е по-близо до „Армията“.

13. За финал. Какво очаквате от мачовете на България с Швейцария и Италия?

Да видя поне малък футболен напредък у нашите, както и по-висок дух и по-голямо желание за игра. Иначе е ясно, че точки много трудно може да вземем с тези посредствени изпълнители. Новият селекционер все пак не е факир, не може да промени изведнъж всичко с вълшебна пръчка, а и не играе той на терена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com