Ревизоро готов да хвърли оставка заради действията на прокуратурата в Басейнова дирекция Пловдив

6088
Ревизоро готов да хвърли оставка заради действията на прокуратурата в Басейнова дирекция Пловдив
Снимка: БГНЕС

От първия ден, откакто станах министър, се свързах с председателя на Съюза на ВиК операторите. От 2009 година той казва, че има едни и същи проблеми – ВиК не могат да вземат скици за имоти, не се знаят сервитути, проекти. 40% от ВиК операторите са без разрешителни (за черпене на вода). Това заяви екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро.

60% нямат санитарно-охранителни зони, защото нямат скици за имоти, откъдето черпят вода. Ако спазим закона, половин България ще остане без вода, продължи Ревизоро пред Нова телевизия, като уточни: "Ако се подведем по изказването на прокуратурата от Пловдив" (бел. ред. – става въпрос за ареста на ръководителя на Басейнова дирекция Цветелина Кънева, която беше прибрана заради сондаж за предприятие на Ветко Арабаджиев). Той смята, че това нарушение "не е за затвора".

ВАП възложи на КЕВР незабавна проверка на ВиК мрежата в цялата страна

Върховна административна прокуратура (ВАП) възложи на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) незабавна проверка за състояниет...

На три пъти парламентът е удължавал срокът за сондажи за вода и последното удължаване изтича в средата на 2020 година.

"Това, което бих пожелал на тази жена (бел. ред. – Цветелина Кънева), е справедлив съдия. Не може за административно нарушение някой да ви държи в затвор. Не може за каквото и да е отивате в затвора, в ареста", заяви Ревизоро по адрес на ареста на ръководителя на Басейнова дирекция Пловдив.

Няма нарушение, няма изискуеми 60 000 лева, продължи Ревизоро, който видя разбиране от най-високо място от прокуратурата – от главния прокурор, че нещата не изглеждат така, както първоначално.

След ареста на Кънева, екоминистърът казва, че всички директори на всички басейнови дирекции и РИОСВ, както и ВиК били готови да хвърлят оставки. "Не сме виновни, че ВиК-тата не са си регистрирали по обективни причини", заяви Димитров. Той се оплака, че ако хвърлят оставка, и той ще подаде, защото ще му остане да работи само със секретарката.

Борисов и Каракачанов демонстрират здрави коалиционни отношения(ВИДЕО)

„Разбрали сме се преди месеци, професионалното ръководство си работи пряко с ВКП и наблюдаващите прокурори и не е моя работа да з...

Тези хора не са престъпници, настоя Емил Димитров. "Защо беше тази показност", попита Ревизоро за ареста на Кънева и кого пазили с пушки – нея ли, да не ги убие. Министърът попита и ще бъдат ли върнати иззети кашони с документи от Басейнова дирекция Пловдив, защото тези документи са и за плащане на задължения.

Димитров стигна дотам да покани главния прокурор Иван Гешев да дойде да види какво става с хвостохранилището в Лъки и как Басейнова дирекция Пловдив спасила нещата. Но вече има информация, че Специализираната прокуратура отново е влязла в Басейнова дирекция Пловдив.

"В момента трябва да има хляб и зрелища, явно ние сме удобни", каза още министърът и посочи, че това било, за да се види в Европа. Според него, не можело МОСВ да е виновно за всичко за години назад.

А за водопровода за Перник от „Белмекен” Димитров счита, че ще е готов „до 20-30 дни”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Полицията с акция в бежанския център в "Овча купел"

Тежка катастрофа между кола и два мотора в София

МВР: Фалшивите сигнали за бомби в София са подадени от страна извън ЕС

Европрокуратурата претърсва хотели в наш ски курорт заради измама със субсидии

Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на "Капитан Андреево"

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com