Шефката на Басейнова дирекция Пловдив е с обвинения заради сондаж на Ветко Арабаджиев

6203
Шефката на Басейнова дирекция Пловдив е с обвинения заради сондаж на Ветко Арабаджиев
Снимка: Божилова

Цветелина Кънева, директор на Басейнова дирекция Източнобеломорски район - Пловдив, е задържана заради Захарния комбинат на Ветко Арабаджиев, стана ясно от брифинг на окръжния прокурор днес.

Според прокуратурата, години наред цялото производство на Захарния комбинат е работело с вода от незаконни сондажи на територията на предприятието, това е било известно на Басейнова дирекция - Пловдив, но не са предприети никакви мерки нито за спирането на сондажите, нито за тяхното узаконяване. На Кънева е повдигнато обвинение за безстопанственост и тя остава в ареста за 72 часа. 

Катастрофира колата, с която премествали Арабаджиеви

Автомобил на съдебната власт, с който като арестанти са били превозвани Маринела и Ветко Арабаджиеви е катастрофирал на кръстовището на...

Незаконните сондажи са установени преди две години, има два издадени акта, които са платени, но след това водата е продължавала да тече без никакви санкции с 26 литра в секунда. Водомер по обясними причини няма и загубите за държавата са около 60 000 лв годишно.

Окръжният прокурор Румен Попов каза, че въпреки искането на прокуратурата за предоставяне от Басейнова дирекция на документи, тя не е отговорила изобщо в рамките на 15 дни. Още нещо - има поне още 40 обекта на територията на Пловдив, в които предприятия работят с незаконни сондажи и нито едно от тях не е санкционирано. МОСВ не са били уведомени за нарушенията.

Припомняме, че де факто преди седмица стартира делото срещу Арабаджиеви. На 19 декември, 2019 година, Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу Вълчо (Ветко) и Маринела Арабаджиеви и останалите петима обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни измами, престъпно укриване на данъци и изпиране на пари. За изпирането на пари обвинение е повдигнато на сина на Арабаджиеви – Вълчо (който не е обвинен като член на групата) в съучастие с родителите му и двама от участниците в групата.

Специализираният наказателен съд отказа на Министерството на финансите да бъде граждански ищец по делото срещу Арабаджиеви. Финансовото министерство иска от Арабаджиеви 8,7 млн. лева, но съдия Христина Михайлова обясни, че искът и без тази жалба е много сложен - 418 тома, и ще бъде допълнително затруднен от новите претенции.

Арестуваха директорката на Басейновата дирекция в Пловдив (ВИДЕО)

Към 11 часа днес с белезници от сградата на Басейнова дирекция Източнобеломорски район в Пловдив бе изведена директорката Цветелина Кън...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Подхвърлила на полицаите две по 20лв.: Задържаха украинка в Слънчев бряг

Обвинените в контрабанда посещавали Рашков в МВР, Коцев скрил за часовника си

Петя Банкова и Стефан Димитров остават за постоянно в ареста

Повдигнаха още едно обвинение на Петя Банкова

Разбиха тото пункт в Благоевград

Мъж се е барикадирал в жилището си в кв. "Гео Милев" в София

23-годишен преби свой съсед във Велинград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com