X
 
 

Станишев не вижда бламиране на Нинова, но ѝ каза да е по-смирена

3586 30
Станишев не вижда бламиране на Нинова, но ѝ каза да е по-смирена
Снимка: БГНЕС
Националният съвет на БСП показа, че чува гласът на партията. Така влезлият в крайна сметка в евролистата на БСП Сергей Станишев коментира вчерашните събития в Столетницата и подредбата на евролистата.

Учудващо или не обаче Станишев не видя в случилото се бламиране на сегашния лидер на БСП Корнелия Нинова. Никога не е имало такова напрежение при подредбата на листата, каза още бившият председател на червените и настоящ на европейските социалисти (ПЕС) и не потвърди, че цялата бъркотия е станала заради вътрешната опозиция на Нинова, която се е оказала достатъчно силна, за да я спре в желанието ѝ как да изглежда червената евролиста. "Всеки допуска своите грешки, надявам се да се поучи от тях", коментира Станишев и не пожела да отговори на директен въпрос подходяща ли е Корнелия Нинова за премиер на България като лидер на най-голямата опозиционна партия, защото не било актуално. Той обаче напомни, че след победата на Румен Радев на президентските избори БСП не спечелила предсрочните парламентарни избори, защото е била възприета твърде агресивна тактика и били "пренавити гайките".

Има ли искрена подкрепа от страна на водача на листата Елена Йончева към Станишев – според него "да". "Благодарен съм ѝ за подкрепата", заяви Станишев и припомни, че Йончева на предишния пленум предложила да бъде гласувано кой да е водач на листата. "Политиците трябва да бъдем по-смирени – хората не ги интересуват вътрешнопартийните разправии, хората искат да разберат какво можем да направим и ще направим за тях", подчерта председателят на ПЕС.

За Станишев е несериозно и как Нинова казала, че сега Националният съвет на БСП носи отговорност за резултата от евроизборите и повтори, че политиците трябва да са по-смирени. "Дали ще бъда в Европарламента, ще решат хората, това не е най-важното", добави бившият премиер, уточнявайки, че било по-важно как е направен изборът за листата и че сега всеки трябва да работи за успеха на БСП на евроизборите.

Знаех, какво ще направят ГЕРБ и това щеше да се използва в цялата кампания, каза Станишев пред Нова телевизия във връзка с изказването на Бойко Борисов веднага след като стана ясно, че Нинова предлага в листата да го няма председателят на ПЕС. И призна, че ако не беше в листата, е щяло много да затрудни работата му като председател на ПЕС. "Тръгваме да спечелим тези избори. Искам да кажа на ГЕРБ, които тръгваха да се радват – малко е рано", предупреди Станишев. Той призова номер 4 в листата и съветник на президента Румен Радев – Иво Христов, да покаже малко повече ангажираност към БСП и хората щели да го приемат.

Искаме с общи усилия да променим Европа, защото ЕС не е това, което искаме да виждаме. Не трябва да има Европа на няколко скорости, защото това означава изтласкване на България в периферията. "Европа на нациите" означава силните да огъват и мачкат слабите – това го видяхме с пакета "Макрон", обобщи Станишев социалистическата гледна точка. Ще акцентирам върху това какво се случва в Европа, настоя председателят на ПЕС и определи Европейската народна партия (ЕНП), в която влиза ГЕРБ, за "статуквото".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 10 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  ДСБ - това е сектата, която, според сметната палата, е с най-много дарения по 5 хил. лв . Това става като раздадеш крадените пари на членовете си, за да ги дарят на партийката . Пране на пари се нарича . Много повече от един апартамент са . Най-много дарения за партия, която не е на власт и няма шанс да дойде на власт, та да правят тарикатите инвестиция под формата на дарение . Не е нормално !
 • Боко Мазника от БРЕГ 10.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 9 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 2 !
 • Анонимен 9 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Ало украинчето Станишко - с твърдата ти подкрепа за ПЕДЕРАСКАТА Цариградска конвенция, ти отврати православните българи !
 • Боко Мазника от БРЕГ 9.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 9 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 1 !
 • Анонимен 8 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Няма за кого да се гласува! В България властва псевдо демокрацията! Герб са отврат отвсякъде! В БСП лобита се бият кой да превземе глупавата партия! Всички останали също са много далече от истината! Няма политическа визия, нито демократични идеи! Абсолютно нямат идея какво ще правят в ЕС! Целта на всички е да се вземе властта, за да се подчини всичко на кражбите! В тази политическа среда умните и виж още ›› свестни хора НЕ ГЛАСУВАТ!
 • Боко Мазника от БРЕГ 8.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 9 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал
  : 1 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 8.2 Боко Мазника от БРЕГ преди 9 месеца Профил на трол?
  Ако медиите не бяха слугинаж на смешникът Бойко Борисов, отдавна щяхме да сме го забравили смешникът Бойко Борисов!!!!! Смешникът Бойко Борисов си има платени социолози и политолози!!!!! На смешникът Бойко Борисов му дават всяка година по няколко милиона, за да си купува изборите!!!!! Смешникът Бойко Борисов си има партии, които уж са самостоятелни, а всъщност са негови филиали. Хайде народе из виж още ›› лизайте и вземайте съдбата в ръцете си!!!!! Боко и Цветанов в затвора!!!!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 1 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 8.3 Боко Мазника от БРЕГ преди 9 месеца Профил на трол?
  Смешникът Бойко Борисов не спира да говори простотии, хвалби и лъжи. Също като при безразборното строителство навсякъде в страната. Не стига, че мафиотите на ГЕРБ и ОП ни ограбиха, но вече ни натрапват и какво да гледаме, слушаме и "ценим" !!! Обезличаването на нацията води до нейното намаляване, чувствително и безвъзвратно!!! Метастазите са обхванали всички области на живота у нас и виж още ›› населението няма защита от тях. Но защо българският народ, не иска да се защитава??? Но малкото борещи се с тях са все по-притиснати и безпомощни!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 2 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 8.4 Боко Мазника от БРЕГ преди 9 месеца Профил на трол?
  На 31.10.2013 г Йордан Цонев заявява в НС: „Бойко Борисов е мутра. Той е основател на СИК. Казвам го от трибуната на парламента и въобще не се притеснявам. Като говорите, че трябва да изчистим мутрите от България, трябва да почнем от вашия председател.) „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 1 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 8.5 Боко Мазника от БРЕГ преди 9 месеца Профил на трол?
  Мафия на ГЕРБ и ОП започнаха да използват създадената и контролирана от тях Специализирана прокуратура за сплашване, за заплаха, за публично унижение на своите противници!!! Опитват се да смажат тези, които показват как ГЕРБ и ОП - тази организирана престъпна група, разграбва България!!!. Това няма да спре умният български гласоподавател!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка виж още ›› “ !!!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 8.6 Боко Мазника от БРЕГ преди 9 месеца Профил на трол?
  Групировката ГЕРБ и ОП действат като старите групировки - изнудват, крадът, присвояват нагло и още по-нагло слага лепенки ГЕРБ и ОП!!! Ако си от ГЕРБ и ОП ставаш за всичко, но проблемът е, че само съдии, прокурори, полицаите, тъпанари, мафиоти и мутри са в този отбор на мафията!!!! Проверки и обиски МОГАТ да се правят навсякъде, но трябва съдебно решение !!! Не може КПКОНПИ и полицаите да безчинс виж още ›› тват навсякъде !!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 8.7 Боко Мазника от БРЕГ преди 9 месеца Профил на трол?
  Смешникът Борисов е с поведение на тотално объркан човек, на човек в паника, който се чуди на кого да прехвърли вината, както впрочем обикновено го прави!!! Смешникът Борисов за тези 10 /десет/ години винаги е стоварвал вината върху друг, от болната на здравата глава!!! Десет години под носа му са работили паралелни структури, ако това твърдение, което той казва, е вярно!!! Това е просто поразява виж още ›› ща новина!!! Такова беше и цялото му управление!!! В някакъв паралелен свят живее този човек??? „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 0 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 8.8 Боко Мазника от БРЕГ преди 9 месеца Профил на трол?
  Няма подозрения – Мафията ГЕРБ и ОП плаща такса ”Спокойствие” на ДПС!!! Става дума за изнудване!!! Въобще не става дума за религия, а за задължения на всички български граждани, фирми, организации!!! Всички организации плащат своите данъци!!! Става дума за опрощаване на данъци, което е против конституцията и против здравия разум!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 0 !
 • бсп искат влстта , да си върнат рекорда от мадурКо 7 бсп искат влстта , да си върнат рекорда от мадурКо преди 9 месеца Профил на трол?
  Румен Гечев е червеният "специалист" по СМИРЕНА икономика с рекорд на Гинес: 1 долар=3000 лв! Недостигнат за 10 години хибридна путинизация в майковината ни от милюционерите червенотиквеницицицацицецицоци
 • Анонимен 7.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Където цуцулизмът и комунизмът са докопали властта, все са докарали със себе си инфлацията и недоимъка. Те се спускат от московските путяги в пакет
  : 3 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 7.2 Боко Мазника от БРЕГ преди 9 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал
  : 0 !
 • ciklop50 7.3 ciklop50 преди 9 месеца Профил на трол?
  7. и 7.1 Това е ИЗРОДА Циклоп, психично болен мутант, хейтър от циганския катун на Гнома .
  : 0 !
 • шъ са опраим с милиончева и вся асталная изотзаде й 6 шъ са опраим с милиончева и вся асталная изотзаде й преди 9 месеца Профил на трол?
  чета, че по-добре ДС , отколкото СИК и ВИС, но все са си ДС - управляват ни с ВИС, СИК , ТИМ и цялата им милиция от руски патриоти и зомбиран с плоска джендър демагогия мат'рял - после си гледаме децата и внуците по интернет
 • Боко Мазника от БРЕГ 6.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 9 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал
  : 0 !
 • АНОНИМЕН 3 5 АНОНИМЕН 3 преди 9 месеца Профил на трол?
  СТАНИШЕВ БЕДЕН ЛИ СИ ИЛИ ТРЯБВА ДА НИ НАПРАВИШ ВСИЧКИ Д Ж Е Н Д А Р И ТА НАПЪВАШ ТОЛКОВА ДА СИ В ЕВРОЛИСТАТА? САМО ТИ МАЙ НЕ РАЗБРА,ЧЕ ХОРАТА НЕ ТЕ И З К А Т!
 • Боко Мазника от БРЕГ 5.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 9 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал
  : 0 !
 • ха ха - смирение 4 ха ха - смирение преди 9 месеца Профил на трол?
  За груби грешки, за фатални решения и действия в разрез с професионалният кодекс лекари са лишавани от лекарски права, юристи са лишавани от право да практикуват. Румен Гечев и Жан Виденов съсипаха държавата, но цели 22 години след този си акт са академични студентски преподаватели, т.е. хиляди студенти са обучавани от тези хора и са сдавали и продължават да сдават изпити при тях...
 • Станишко помни ли СИК и ВИС и Виденовата зима 4.1 Станишко помни ли СИК и ВИС и Виденовата зима преди 9 месеца Профил на трол?
  БСП са причинители на тогавашната безумна инфлация, която доведе до истински бунт в София и блокиране на голяма част от страната. Рядка свиня, на фона на която дори сегашните гербаджии изглеждат някак бледи. ГЕРБ са за бесило, но БСП е и за разтягане на колело преди бесилото, защото тяхното ДС създаде и ДПС и Атака и ВМРО и ГЕРБ и СДС за фасада да я замерят с камъни
  : 1 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 4.2 Боко Мазника от БРЕГ преди 9 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал
  : 0 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  БСП показа, че не се е променила. С включването на г-н Плосък данък в листата си може да разчита само на твърд електорат и поддържаща роля след ГЕРБ. Нинова като политически нюх е класи над закостенелите неадекватни апаратчици в политбюро, но не може да преоделее инерцията на тяхното мислене. Губят периферията, където е единственият им електорален резерв. Недалновидна номинация!
 • Боко Мазника от БРЕГ 3.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 9 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал
  : 0 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Шпионин - ДС , шпионин - ДС ....... точно това е българската национал- социалистическа партия ! Каква трагикомедия , какво лицемерия ! Повече от 70 години - проклятието на България ! Отново ни сочат със среден пръст , ''светлото бъдеще'' !
 • Боко Мазника от БРЕГ 2.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 9 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал
  : 0 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  серГейката направи голяма грешка като премиер. Когато хвана стрина Нина да краде, трябваше да я оноди и да ѝ прости. Ама по известни причини не я оноди, а я изгони. Тя онождането щеше да го приеме, но за изгонването няма прошка!
 • Боко Мазника от БРЕГ 1.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 9 месеца Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал
  : 0 !
Нагоре