10 невероятно красиви дестинации

147064
10 невероятно красиви дестинации

Не винаги е лесно човек да избере къде да прекара очакваната почивка. Buzzfeed.com предлага няколко нетипични места за лятната ваканция. Разгледайте ги, резервирайте си билет и ги посетете... или просто си помечтайте да сте там.

Първото място е остров Сейнт Джон (на водещата снимка), един от основните от американските Вирджински острови. Мястото предлага усамотени плажове, приключенски маршрути, фантастична кухня и изобилие от крайбрежни имоти, които очакват своите наематели.

Саба е остров в Карибско море, част от островната група Малки Антили. Островът е интересен с тропическата си природа и е туристически център. До 10 октомври 2010 г. е част от Нидерландските Антили. Оттогава е част от Нидерландия, като неин специален район. Островът прилича на този от сериала Lost и предлага невероятно красиви гледки от всеки свой ъгъл.

Сейнт Бартс е определян като най-красивият остров на Карибите. Той е известен с белите си плажове, кристално чистите води и хълмист пейзаж, обграден от редица лагуни. Островът определено е скъпа дестинация и е любимото място на световноизвестните знаменитости. Островът е изключително красив, но и почти недостижим. Този малък френски остров е изящен, безгрижно енергичен и запазен от екскурзиантите.

Биг Сур (Big Sur) е район на Централния Бряг на Калифорния. Името Биг Сур е смесица от английски и испански и в превод означава „голямата страна на юг”. Мястото е изключително живописно и привлича всяка година милиони туристи, които искат да се насладят на красивата гледка. В Биг Сур можете да видите много красиви растения и животни, както и редки видове птици, а също и гигантски саламандри.

Кейп Коуст в Гана предлага страхотни атракции и невероятна плажна ивица. Крепостта Кейп Коуст е построена от британците през 17 в. От тук са тръгвали корабите с роби. И до днес крепостта пази спомена за хилядите жертви минали през нея. Туристите могат да посетят килиите където са били държани хората и да се потопят в атмосферата.

Водопадът Хавасу се намира във величествения Гранд Каньон и е една от най-красивите и фотографирани гледки в света. Водата се стича от варовикови скали, които й придават синьо-зелен нюанс. Образувалият се от падащата водна стихия басейн, е ясен и дълбок . Хора от цял свят идват тук, не само за да се насладят на водопада и пейзажите в Големия Каньон, но и да поплуват във вира.

Долината Бин (Binn) в Швейцария е трудно достъпна, но си заслужава дългия път. Известна е като мечтата на всички авантюристи, пътешественици, фотографи и скиори.

Ако има място на света, което е създадено за луксозна почивка, това са Малдивите. Групата острови в Индийския океан е само и единствено за луксозен туризъм.

Да отседнеш в Боинг 727 (снимки)

В повечето случаи краят е начало на нещо ново. Това правило важи в пълна сила за Боинг 727 от 1965 година. Той бил спасен от калифорни...

Забравеното крайбрежие на Флорида предлага дива природа, невероятни скални фигури и тихи кътчета за отдих.

Галапагоските острови са архипелаг в Тихия океан. Състои се от 13 основни вулканични острова, 6 неголеми острова и 107 скали.

Приказният, тайнствен, завладяващ и пълен с живот архипелаг винаги е привличал туристи от цял свят, желаещи да се отдадат на едно вълнуващо преживяване сред игриви тюлени, пъстри птици, гигантски костенурки и елегантни албатроси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия