Естония за начинаещи

34267
Естония за начинаещи
В миналото част от Съветския блок, днес тя е модерна държава в Европа.

Малката Естония е пълна с изненади, пише lonelyplanet.com. В миналото част от Съветския блок, днес тя е модерна държава в Европа. В нея има много изненадващи места, като 1 500-те острова, осеяли крайбрежието й. Други неочаквани изненади са мечките, разходките из мочурищата на националния парк, дългите златни ивици плажове, замъците, фестивалите с песни и музика, както и страхотната кухня, заимствала елементи от скандинавските съседи.

Тарту за любителите на градската среда

Шест начина да се насладите на Стокхолм

Насладете се на най-доброто от шведската столица, събрано в гайда на списание Lonely Planet. Изживейте скандинавската столица на дизай...

Вторият град в Естония - Тарту (с население 100 000 души), има претенциите за духовна столица на страната. Местните обясняват, че градът дължи своя дух на дървените къщи, величествените сгради и красотата на парковете и крайречните райони. В Тарту са и повечето университети на страната, а една пета от населението му са студенти. Това прибавя шумна жизнерадост към историческия град, който притежава изненадваща изтънченост за размерите си.

Парну за любителите на плажа

Местни семейства, пияни младежи и финландски туристи се обединяват в колективна молитва за слънчево време, докато се разхождат по златистите пясъци на плажовете и зелените паркове на Парну – един от най-добрите курорти в Естония. В тези части името Парну е синоним на забавление под слънцето. Наричат града и „лятната столица на нацията”.

Сааремаа за почитателите на островите

Сааремаа е най-големият от островите покрай Естония. По време на Студената война островът е гранична зона, забранена за посещения. Насилствената му изолация има и положителни ефекти като непокътната природа, процъфтяващи селски традиции и благоуханни борови гори. Въпреки тихите селца, сламените покриви и вятърните мелници, островът не е застинал във времето. В дългите летни дни там може да видите наплив от плажуващи, фестивали с танци и може да се охладите с легендарната бира, която се приготвя на острова.

10 места, които трябва да посетите в Норвегия

Норвегия е една от държавите, които си струва да посетите, според lonelyplanet.com. Сайтът предлага 10 от местата, които са задължителн...

Лахемаа за любителите на природата

Разположен на 80 км източно от Талин (пътят до руската граница) Националният парк Лахемаа е перфектното място за отмора от големия град. Лахемаа („земя на заливи”) е микрокосмос от природните прелести на Естония. Там са събрани дълбоко врязан бряг с няколко полуострова и залива, свежа вътрешна част с борова гора, в която има богато животинско разнообразие, включително кафява мечка, рис и вълци. Посетителите на парка могат да се подслонят в уютни къщурки за гости, реставрирани имения от 18 век или отдалечени морски къмпинги. Пешеходците, колоездачите и ездачите на коне разполагат с широка мрежа от пътеки за разходка.

Муху за тези, които обичат лукса

Имението Пядасте на острова Муху е едно от местата, на които можете да си починете качествено. Този грижливо поддържан курорт обхваща изящно възстановено имение (включващо жилищни стаи и ресторант) с допълнителна къща (с още стаи, частно кино и спа център), както и морска вила с бирария и тераса. Всеки детайл от античните мебели, Муху бродериите, до глината и меда за спа процедурите, са точно преценени. Ресторантът Александър е пръв във всички класации за добри ресторанти в Естония и определено заслужава вниманието ви.

Редактор: Камелия Киричева

Завладяващата и красива Хургада

Има толкова много неща, които може да видите, усетите и правите в Хургада, че е почти сигурно, че ще ви се наложи да посетите мястото п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com