На почивка с домашния любимец – какво да имате предвид

4474
На почивка с домашния любимец – какво да имате предвид
Снимка: iStock/Guliver

Собствениците на кучета считат питомниците си за част от семейството и предпочитат да бъдат придружавани от тях по време на лятната си ваканция. Тъй като повечето места за настаняване, басейни и плажове не допускат домашни любимци на територията си, имате нелеката задача да намерите подходяща дестинация и място, на което кучето ви ще бъде добре дошло.

Какво да имате предвид, ако пътувате с кучето за лятната ваканция?

1. Пригответе животното за пътуването. Не пропускайте да вземете каишка, намордник, ако килограмите на животното го изискват, любимите играчки и храни.

2. Предпочитайте дестинации, които са по-близки и са достъпни с кола. Избягвайте полетите, които не са любими на кучетата.

3. Идеален вариант е да пътувате със собствен транспорт – достатъчно голяма кола.

4. Почивайте по-често по време на пътуването. Животното има нужда от тоалетна и малка разходка.

9 неща, които задължително трябва да направите през август

Август е месецът, в който всеки от нас иска да направи нещо, което никога не е правил. Дори и да нямате възможността да си подарите меч...

5. Не оставайте кучето затворено в неработещ автомобил. Температурата бързо достига градуси, които могат буквално да отнемат живота му. Ако все пак се налага да ви изчака в автомобила, нека е за кратко. Оставете прозорците отворени колкото може повече и паркирайте на сянка.

6. Преди да тръгнете, уверете се, че хотела или вилата, които сте резервирали, допускат домашни любимци. Изберете място, където са добре дошли.

7. Имайте предвид, че на някои места се изисква допълнителна такса за кучета. Подгответе се предварително, за да не бъдете неприятно изненадани финансово.

8. Градските плажове са неподходящо място за кучета с изключение на кучета-водачи. Проучете кои са дивите и неохраняеми места за плажуване и си изберете някое от тях. Има великолепни диви плажове с фин пясък и кристални води, заобиколени от чиста природа. Ще се влюбите в тях, а любимецът ви ще бъде напълно щастлив и повече от доволен, имайки свободата да тича по празния плаж.

9. Разхлаждайте животното системно, докато сте на плажа. Не допускайте да остава без вода и на слънце. Това е опасно за здравето му.

На почивка в планината не пропускайте да вземете тези неща

Почивката в планината носи прохлада и свежест, успокоява ума и душата. За да бъде тя приятна, а не изпълнена с предизвикателства, важно...

10. Ако има дори малка вероятност да постъпи агресивно, дръжте го на каишка, особено ако на плажа има малки деца. Не поемайте рискове, които могат да провалят ваканцията ви.

11. Потърсете заведения с градина, които допускат куче или поне има място, на което да го вържете, докато вечеряте. Ако сте отседнали в къща с двор, може да оставите животинчето и там, за да се забавлявате нощем.

12. В случай, че сте на къмпинг, имайте предвид, че животното ви няма да е единственото и бъдете внимателни да не нарани друго животно или да не бъде наранено. Връзвайте го, когато сте далеч от него, или го прибирайте в караваната.

13. Не пропускайте да играете с кучето и да се забавлявате. Все пак е част от семейството ви и това е и неговата ваканция.

Приятна почивка!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Най-добрите летища в света: Класация

Заради свръхтуризма: Европейска столица забранява строителството на нови хотели

Скок на международните пътувания: Кои бяха най-натоварените летища през 2023 година?

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Защо богатите вече получават по няколко паспорта?

Круизна компания отменя над дузина пътувания през 2025 година

Къде откриха най-високия висящ пешеходен мост в Европа?

Да обиколиш целия свят за малко пари: Данаил Алеков ни разкрива тайната (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия