Най-зрелищните места, на които да посрещнем Нова година

6336
Най-зрелищните места, на които да посрещнем Нова година
Снимка: Pixabay

И 2019-та се изниза неусетно, а до новата 2020-та буквално остават броени дни. Ако и вие сте от тези, които все още нямат никаква идея какво ще правят на празника, то имаме за вас няколко вдъхновяващи предложения!

И ако, както казват, според това как ще посрещнете Новата година, може да се съди за това какви ще са идните 365 дни за вас, сме убедени, че заслужавате едно незабравимо прекарване на празника. А какво по-незабравимо от това да го посрещнете с любим човек на ново, необичайно и далечно кътче на планетата, на което винаги сте мечтали да отидете?! Подбрахме за вас топ 4 на най-зрелищните места, на които да посрещнете Нова година. Бързаме да ви ги представим, защото имате по-малко от месец да организирате пътуване и да стегнете куфарите!

Voilà!

1. Островите Мариета, Мексико

На един от тези острови се намира едно уникално кътче, което хората биха подминали, ако не се чуваше шума от вълните, които мият брега му. Разположен на няколко метра навътре, скритият плаж е от тези местенцата, за които бихте съжалявали, ако ги пропуснете. Островите са се оформили преди векове, посредством вулканична дейност, като те са напълно необитаеми. Намират се само на час път с лодка, от Пуерто Валярта и се посещават ежедневно от стотици туристи.

Посетителите на Мариета могат да достигнат до този приказен плаж посредством воден тунел, който го свързва с океана. Преимуществото е, че има достатъчно пространство над водата, което не налага необходимостта от екипировка или задържане на дишането. Когато са били публикувани първите снимки от това място, хората не са вярвали, че тази красота е реална. Сещате ли се за нещо по-невероятно и необичайно от това да посрещнете Нова година на плажа с коктейл в ръка, наслаждавайки се на такава природна красота!?

2. Варадеро, Куба

Слънце, пясък и вълни, галещи глезените посред Нова година... Именно затова продължаваме да те изкушаваме с още екзотика и насочваме погледа ти към... Куба! Тази омайница е едновременно тъжна и весела, романтична и безгрижна, но преди всичко – красива.

Туризмът тук привлича годишно над 3 млн. посетители. Освен забележителности като Национален парк “Сиера Кристал”, водопадите “Ел Ничо”, тук има и невероятни плажове. Сред любимите места на туристите е курортът Варадеро. Той е един от най-големите на Карибите. Предлага брегова ивица от над 20 км. бели пясъчни плажове. За първи път е посетен през 1870 г. и с годините се утвърждава като елитен курорт. През 1910 г. тук се стартира годишната гребна регата. Основният ресурс на Варадеро са плажовете. Курортът предлага природни атракции като пещери и лесно достъпни девствени рифове.

Чаша мохито в ръка и ритмите на самба в някой нощен бар във Варадеро – на това му казваме истинска веселба и празник!

3. Дубай, Обединени арабски емирства

Ако винаги сте мечтали да посрещнете Нова година в пълния ѝ блясък, лукс и красота, то правилното място за вас е Дубай. Мистиката на Ориента и бляскавите празненства са мечтана дестинация за новогодишната нощ и сме сигурни, че това преживяне ще ви остане незабравим спомен за цял живот.

Бурж Халифа например е вероятно най-пленителния небостъргач в света и това важи с по-голяма сила в навечерието на Нова Година. Той държи рекорда за най-висока сграда в света със своите внушителни 828 метра височина, а представете си какво е на такава височина да посрещнете идващата година с грандиозно шоу с фойерверки!

4. Остров Роатан

Не понасяте комерсиалното и искате повече спокойствие? Приказното кътче Роатан, намиращо се в Карибско море, е малко познат рай. Островът е голям само 60 километра в диаметър, а населението му е само 25 000 души! Тук има поне 25 места за шнорхелинг и дайвинг, които са достъпни за туристи, а времето много рядко може да окаже влияние. Има много места, където желаещите могат да бъдат инструктирани, а има и опция за гмуркане с делфини. Самият остров се намира в непосредствена близост до най-големия бариерен риф в Карибско море и ако сте добър плувец, можете да му се насладите гмуркайки се свободно, но трябва да се внимава за моторници. Сред атракциите под водата има разбити кораби, потопен самолет, а се предлага и нощно гмуркане. В тези води плуват морски костенурки, делфини и китове, а извън тях хората могат да видят папагали, игуани и маймуни. В сезона на раците, хиляди сини раци излизат на сушата през нощта и се катерят по дърветата, за да ядат плодове. Международното летище обслужва директни полети от Маями, Атланта и Хюстън.

Надяваме се да сме ви били полезни и да сме възбудилите въображението ви с тези различни, атрактивни и със сигурност зрелищни дестинации, на които можете да посрещнете Нова година.

Понякога, колкото и налудничаво да звучи някоя идея, преживявайки я, след време осъзнаваме, че лудостта си е струвала, защото ни оставя траен, прекрасен спомен за цял живот. И понеже внезапните идеи понякога означат непредвидени разходи, е хубаво да знаем, че винаги можем да се доверим за финансиране на стабилен партньор като БНП Париба Лични Финанси, за да сбъднем мечтите си!

Снимки: Pixabay и Getty Images/Guliver

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КОЛЕДЕН ДУХ:

Защо се подаряват подаръци на Коледа

Защо украсяваме елха на Коледа

Колко на брой са елените на Дядо Коледа

Оригинални пожелания за Коледа - сложете край на изтърканите фрази

(ВИДЕО) Австралийските секси пожарникари - този път с коледно видео

Как се казват джуджетата на Дядо Коледа?

Любимите къщички на Дядо Коледа по света (СНИМКИ)

Какъв е актуалният адрес на Дядо Коледа?

Кога се подаряват подаръците за Коледа?

На колко години е дядо Коледа?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com