Скалните градове: Романтична и дръзка гледка (снимки)

148354
Скалните градове: Романтична и дръзка гледка (снимки)

В скалните градове има нещо романтично, дръзко и приказно. Сайтът Spot Cool Stuff предлага любимите си 5 места, които изглеждат нереални, малко плашещи и адски красиви.

Кастелфолит де ла Рока (Castellfollit de la Roca), Испания

Намира се в Каталуния и е изградено върху базалтови скали между две реки. Повечето от сградите изглеждат все едно висят на самия ръб на скалата. Най-старите части на селото са построени през средновековието, имат тесни улички и тъмни ъгли. Къщите са изградени от вулканична скала. Селцето е много посещавано от туристи.

Манарола (Manarola), Италия

Малко рибарско селце, стъпило върху надвисналите над морето скали. Намира се в областта Чинкуе Терре – част от италианската Ривиера, приютила в пределите си 5 изумително красиви селца – Рио Маджоре, Манарола, Корнилия, Вернаца, Монтеросо ал Маре. Те са свързани помежду си с пътека, по която може да се мине пеша.

Ал Хажар (Al Hajjara), Йемен

Йеменския град Ал Хаджар се намира в планината Хараз и е известен още от древни времена. Напомнящ по някакъв начин на съвременен мегаполис той е един от най-впечатляващите и лесно достъпни планински градчета в страната. Неговите кафяви сгради с плоски покриви, рисково балансират на планинските върхове и определено наподобяват небостъргачи. Много от къщите са украсени със сложни фризове и релефи, които са характерни за този регион. Ал Хажара датира от 12 век.

Бонифацио (Bonifacio), Франция

Бонифацио е град в южната част на остров Корсика, чийто укрепления се простират по протежение на скалистите върхове, извисяващи се на около 70 метра надморска височина. В продължение на години те са били подкопавани от силата на Средиземно море и днес къщите, издигнати на самия ръб изглеждат все едно са надвесени над пропастта.

Да отседнеш в Боинг 727 (снимки)

В повечето случаи краят е начало на нещо ново. Това правило важи в пълна сила за Боинг 727 от 1965 година. Той бил спасен от калифорни...

 

Ронда (Ronda), Испания

10 невероятно красиви дестинации

Не винаги е лесно човек да избере къде да прекара очакваната почивка. Buzzfeed.com предлага няколко нетипични места за лятната ваканция...

 Ронда се намира в провинция Малага в Испания и е разположен в планински район на 760 метра от земята. Градът е разделен на две части от река Гуадалевин, пръснат от двете страни на каньона Ел Тайо, образуван от нея. Една от забележителностите на градчето са трите моста, свързващи двете части. Местната архитектура е повлияна от римляните и арабите, които някога са управлявали тази област. Ронда е и родното място на бикоборството и тук се намира най-старата испанска арена за борба с бикове, построена през 1784 в неокласически стил.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия