Топ 5 на най-красивите непознати плажове

39225
Топ 5 на най-красивите  непознати плажове
Снимка: Pixabay

Топ 5 на плажовете, за които повечето не сте чували. Райски ктчета, с впечатляващи крайбрежни ивици и прекрасни води, които ще накарт всеки да мечате за ваканционно бягство, пише британското издание “Guardian”.

5. Плажът в Сейнт Люси, Флорида е достъпен само с лодка. Островната бариера на крайбрежието на Флорида е дива и необитаема среда през лятото. Пълно е с морски костенурки и има 2.7 км ивица с бял пясък, за да се насладите на свободното си време. Входовете към плажа затварят при залез слънце, но туристите могат да разсположат в близост до парка Джонатан Дикинсън. Там има хижи, както и набор от мотоциклети, туристически и каяк пътеки.

Поредна класация ни нареди сред най-нещастните народи в света

България е в дъното на класацията за световно щастие. Страната ни заема 134-о от 158 възможни места. Тя е в една компания с Египет, Йем...

4. В Саленто, Южна Пуля, има красива крайбрежна ивица с бял пясък и искрящи тюркоазени води. Известен като италианските Малдиви, плажът Торе Лапило е изключително привлекателно място. Там се намира и Кулата на Сейнт Томас от 16-ти век.  Курортното градче Порто Чезарео, което се намира в близост от плажа, предлага богата гама от хотели за посетителите.

3. Пукет има репутацията за една от най-шумните територии в Тайланд. Повечето от популярните плажове са заети и добре развити за туристи, но все още може да се открият и някои по-спокойни места. „Банановият плаж“ е едно от тях.Той е няколко стотин метра дълъг и с кристално чиста вода. Плажът не може да бъде видян от пътя, само указателната табела може да поскаже съществуването му.  На плажа може има малък ресторант, където туристите могат да се настанят под палмите и  насладят на ястия с морки дарове.

След 20 август започва евтиното море

Евтиното море у нас започва идната седмица. От 20 август цените тръгват надолу. До края на септември хотелите по Северното Черноморие...

2. Много хора търсят тайни плажове извън  най-малкия щат в Индия – Гоа. Те не осъзнават, че може би най-добрият е малко над границата в Махаращра.  Реди, известен още като „Райския плаж“, има много приридни красоти – малка лагуна, пясъчен полуостров, руините на крепост.  С изключение на няколко продавачи на водя и кокос, плажът е напълно безлюден.

1. В останалата част от света може да не са чували за плажа “Уинифред”, но в Ямайка е известен поради простата причина, че той е един от малкото останали свободни обществени плажове.  Таксите за останалите олажове са високи. Собствениците на хотелите  са хвтлили око и на „Уинифред“  в продължение на години, но след петгодишна съдебна битка местната община печели. Съдът постановява, че публичният достъп до плажа трябва да остане. Пясъкът на плажа е бял и мек, а водата- спокойна и тюркоазена, идеална за плуване. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Скок на международните пътувания: Кои бяха най-натоварените летища през 2023 година?

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Защо богатите вече получават по няколко паспорта?

Круизна компания отменя над дузина пътувания през 2025 година

Къде откриха най-високия висящ пешеходен мост в Европа?

Да обиколиш целия свят за малко пари: Данаил Алеков ни разкрива тайната (ВИДЕО)

Защо осем пътници от круиз, изоставени на остров, дни наред гонят кораба си?

Забраняват достъпа до една от най-странните природни забележителности в света

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия