Топ 8 оригинални идеи за почивка в Гърция

24516
Топ 8 оригинални идеи за почивка в Гърция
Снимка: iStock

Ако южната ни съседка ви липсва и обичате да споделяте отпуската си с приятели там, вижте нашите идеи за почивка в Гърция,които са нестандартни и със сигурност ще ви подарят нови и непознати преживявания.

Идеи за почивка в Гърция – 8 оригинални хрумвания за незабравими спомени

1. Пристанищен град

Ако обичате морето, но плажовете на известните курорти са ви познати до омръзване, изберете пристанищен град на остров, който е слабо познат като туристическа дестинация. Хидра е идеален за целта. Живописната природа, белите сгради, накацали по хълмовете като птици, магаретата и конете, заместили традиционния транспорт – всичко тук говори, че ще вкусите непознатото и ще се отдадете на преживявания, които не сте очаквали.

2.  Две в едно

Колебаете се дали да изберете планина или море? Може да имате и двете заедно  с нашите идеи за почивка в Гърция. На брега на Егейско море ви очаква Аспровалта – малко позната дестинация за туристите, която обаче ще ви очарова и ще остави следа в сърцата ви. Гостоприемство, чар, чисти плажове с прозрачни води, хълмове и високи върхове – цялата прелест на света, събрана в педя земя, ви очаква.

Кои са най-подценяваните за туризъм български градове?

3.  Спри времето

Призивът ви звучи като реклама от крем против бръчки? Реално ще получите такива, защото усмивката няма да залезе от устните ви. Дестинацията, която ви предлагаме, е като щрих от оживялото минало, като капка безвремие, безгрижие и щастие. Без уличен трафик, без шум, без стресирани и забързани хора – само чисти плажове и зеленина – какво повече да очаквате? Тръгвайте към Керамоти.

4.  Минерална наслада

Колебаете се дали СПА удоволствията има с какво да ви изненадат? Със сигурност ще се случи, ако изберете за своя дестинация сред нашите идеи за почивка в Гърция, която е по-нестандартна, Лутраки Позар, или както са известни още Пожарските бани. Не ги търсете в хотелите, а насред широколистна гора. Пожарските бани са природен феномен, който ще ви позволи да се отпуснете в горещ минерален извор сред природата, а на метри от вас да тече бурна река с леденостудена вода. Контрастните бани и минералното лечение никога не са били толкова сладки и различни, толкова запомнящи се и завладяващи.

5. Островът на изкушенията

Представете си място живописно и приказно, сякаш нарисувано от ръката на художник, място на което вековните борове а-ха и ще влезнат в морето. Остров, който ще отнеме частици от сърцето ви, но ще ви даде много повече – щастие, безвремие, релакс, удоволствие за сетивата, каквото не сте и очаквали. Мястото е Остров Алонисос. И ви очаква.

Евтини дестинации за екскурзия със самолет из Европа

6.  Активно лято

Ако не си представяте как се излежавате върху горещия пясък или скали 10 дни, нашите идеи за почивка в Гърция, която да предложи активна дейност, спорт и нови изживявания, са точно за вас. Изберете Сани – луксозен курорт, разположен на ръкава Касандра, който ви очаква с предложения за водни спортове за всеки вкус, детски клубове, тенис кортове. Мястото е толкова живописно, вълнуващо и прекрасно, че няма да искате да си тръгвате обратно. А за любителите на културата, Сани предлага и още изненади – театър на открито. Прекрасно!

7.  Като у дома

Искате да се чувствате като у дома? Не желаете да се съобразявате с правилата в хотелите? Шумна компания сте и искате да празнувате цяла нощ? Всяка една нощ. Самостоятелните вили за гости по бреговете, които са достатъчно отдалечени от други, и са само за вас, ви очакват. Ще може да изживеете мечтата си за своя къща на плажа. Макар и за кратко и под наем.

8.  18+

Не, това не е каквото ви се върти в главата. Просто означава, че хотелът е само за възрастни. Обичате деца, но бихте искали да плувате, релаксирате и слушате вълните на фона на… тишина. Изпробвайте, може да се окаже, че дестинация, предлагаща хотел само за възрастни, е онова, от което се нуждаете това лято.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Най-добрите летища в света: Класация

Заради свръхтуризма: Европейска столица забранява строителството на нови хотели

Скок на международните пътувания: Кои бяха най-натоварените летища през 2023 година?

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Защо богатите вече получават по няколко паспорта?

Круизна компания отменя над дузина пътувания през 2025 година

Къде откриха най-високия висящ пешеходен мост в Европа?

Да обиколиш целия свят за малко пари: Данаил Алеков ни разкрива тайната (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия