X
 
 

Западният туристически бизнес окончателно напусна Крим

3925 2
Западният туристически бизнес окончателно напусна Крим
Снимка: Getty Images/Guliver
В Крим вече няма нито една западна хотелска или туристическа верига, след като последната такава – американската Best Western Hotel&Resorts, се изтегли от полуострова заради налаганите от САЩ и ЕС санкции, съобщава в. "Московски времена".

Хотелът "Best Western Sevastopol Hotel" беше един от последните знаци, че в Севастопол има и западно влияние – след анексирането на Крим от Руската федерация. Сградата е строена още по времето на СССР. Хотелът все още работи, но търговската марка т.е. надписът вече е премахнат. Сега сградата е известна като "Севастопол хотел и СПА". Други големи западни марки – като Radisson и McDonald’s, отдавна напуснаха полуострова.

Русия се присмя на изявлението от САЩ относно Крим

Русия се присмя на американското изявление, в което се казва, че Вашингтон няма да приеме руската анексия над Kримския полуостров, като...

"Best Western" не оперира пряко хотели, а действа на принципа на франчайза. А член на персонала на хотела в Севастопол коментира пред Reuters, че франчайз споразумението е изтекло през миналия октомври.

След като САЩ и ЕС наложиха санкции на Русия, това принуди западният бизнес да напусне Крим. На практика за западни компании е невъзможно да използват за своите оперативни дела банки в Крим.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
    Оправете си заглавието. Това, че няма представени международни хотелски вериги, по никакъв начин не означава, че няма и западни туристи.
  • Actualno.com 1.1 Actualno.com преди 1 година Профил на трол?
    Откога туристите са тези, които са субектите на туристическия бизнес, а не обектите, ако схващате какво Ви питаме?
    : 1 !