Meta призова британското правителство да преосмисли плановете си за промяна на законите на ЕС

1344
Meta призова британското правителство да преосмисли плановете си за промяна на законите на ЕС
Снимка: Meta

През септември правителството на Обединеното кралство представи законодателство за изменение, отмяна или замяна на всички закони на ЕС, които автоматично се запазват след Брекзит до края на следващата година.

"Законопроектът за свободите при Брекзит ще даде възможност на правителството на Обединеното кралство да премахне години наред обременяваща регулация на ЕС в полза на по-гъвкав, домашен регулаторен подход, който е от полза за хората и предприятията в Обединеното кралство", заяви тогава то, цитирано от БГНЕС.

Politico: ЕС готви удар срещу Facebook за злоупотреба с господстващо положение

Антитръстовите органи на ЕС се готвят да изпратят на Facebook списък с обвинения за злоупотреби в нарушаване на конкуренцията. Става въ...

В новоразкрито писмо до комисията от депутати, която разглежда законопроекта, американският технологичен гигант заяви, че иска да привлече "вниманието към една ключова област от запазеното законодателство на ЕС, която, според нас, може да бъде засегната".

Базираната в Калифорния компания, която има във Великобритания около 4000 служители на пълен работен ден, отбеляза, че разпоредбите за електронна търговия от 2002 г., основани на директива на ЕС, ограничават отговорността на онлайн платформите, "които действат само като канал". "Тази рамка... е от решаващо значение за поддържането на онлайн среда, която позволява процъфтяването на разнообразен технологичен сектор в Обединеното кралство", заяви Мета.

Тя предупреди, че без нея "е по-малко вероятно платформите и уебсайтовете да искат да работят в Обединеното кралство и може да се отдръпнат от превръщането на Обединеното кралство в център за иновативни нови продукти и услуги по начина, по който правителството предвижда".

Мета твърди, че разпоредбите трябва "или да бъдат изрично запазени на друго място, или да се препоръча регламентите за електронна търговия да бъдат извадени от обхвата на законопроекта за отмяна". В момента проектозаконът е в процес на разглеждане в парламента. Той предизвика отзвук във Великобритания, като много обществени и частни групи и организации, представляващи интереси, обвиниха правителството, че се движи твърде далеч и твърде бързо.

Зукърбърг съкращава 11 000 служители на Meta

Meta - компанията, която е собственик на социалните мрежи Facebook и Instagram - ще уволни 11 000 служители, или около 13% от глоб...

Профсъюзите са сред противниците на законопроекта, като една от водещите организации предупреждава в поредното си писмо до комисията, че той "представлява значителна заплаха за правата на работниците и трябва да бъде отхвърлен от депутатите". "Поразително е, че министрите все още не са обяснили кои закони възнамеряват да запазят, да изменят или да оставят да изтекат", заяви Конгресът на профсъюзите. "Всъщност дори остава несигурно дали правителството знае кои закони са засегнати", добави той, като заяви, че "крайната цел е дерегулация".

Междувременно TheCityUK, една от водещите лобистки групи в Лондон, заяви, че има "редица резерви относно целесъобразността на този законопроект при сегашните обстоятелства". Организацията се позова на "цялостната необходимост от него, алтернативните разходи, риска от влошаване на отношенията с ЕС и потенциала за увеличаване на тежестите върху бизнеса". "Като минимум следва да се предвиди много по-дълъг период на затихване на изпълнението", добави тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от UNLIMITED TECH GUIDE:

Велики оферти за 5G смартфони от Vivacom

Супер оферта от Vivacom: Най-качественият оптичен интернет в България с 50% отстъпка за цяла година

Във Vivacom над 700 служители са част от експертни програми за развитие

Vivacom Регионален грант подкрепя 10 проекта със 100 000 лева (СНИМКИ)

Кои са най-гледаните филми и сериали в EON Видеотека през март

Vivacom спечели призовото първо място в категорията „Инвеститор в човешкия капитал“ (СНИМКИ)

Специална филмова селекция с Брус Уилис в EON видеотека

Vivacom представя специална празнична селекция от филми в EON видеотека по случай 8 март

Vivacom със специална оферта за малкия и среден бизнес

Vivacom предлага 50% отстъпка на планове Unlimited при покупка на Vivacom 5G смартфон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Unlimited Tech Guide