Николай Андреев, Vivacom: Нашите иновации дадоха тласък в развитието на целия сектор в полза на потребителите

1920
Николай Андреев, Vivacom: Нашите иновации дадоха тласък в развитието на целия сектор в полза на потребителите
Снимка: Vivacom

“Лансирахме ключови иновации, които дадоха положителен тласък за развитие на целия сектор, като първите Unlimited планове, които осигуриха неограничени възможности за общуване, работа и забавление”, обяви главният изпълнителен директор на Vivacom Николай Андреев в интервю за “24 часа“. 

В резултат на тази стратегия телекомът е увеличил пазарните си дялове и се е превърнал в лидер на пазара на платена телевизия и интернет.

„Приходите на Vivacom през 2022 г. нараснаха с близо 9% на годишна база, което е над средните темпове на растеж на пазара. Това показва, че пътят към успеха в телеком сектора минава задължително през мащабни инвестиции. Така се раждат иновациите, така Vivacom се наложи като компанията, която задава стандартите във всички сфери на индустрията – и резултатът е, че днес потребителите намират при нас всичко, което могат да поискат от един телеком. И все повече избират Vivacom”, допълни шефът на телекома.  

За следващите три години собственикът на телекома United Group ще вложи 4,8 милиарда лева, става ясно от интервюто. Част от средствата ще дойдат от успешната сделка за продажба на телекомуникационните кули на компанията – така наречената пасивна инфраструктура, която отдавна не е критична за операторите.

Инвестициите ще бъдат насочени към допълнително развитие на 5G мобилната мрежа, на 10GIGA оптичната мрежа, на интертактивната ТВ платформа EON, сателитните услуги и не на последно място - в подобряване на клиентското изживяване.

„5G стимулира растежа на всички мобилни данни и дава възможност за редица иновации за крайния потребител – такава е най-новата услуга, която предложихме само преди два месеца – 5G Home Internet. Тя е перфектното решение за всеки, който има нужда от неограничен високоскоростен интернет за дома и висококачествена телевизия дори в райони, в които няма изградена оптична мрежа. Уникалното й предимство е комбинирането й с ТВ платформата EON. И това е възможно благодарение на 5G мрежата на Vivacom – най-голямата в страната с покритие от близо 82% на населението в страната“, казва Андреев и предрича решаваща роля на 5G в Индустрия 4.0 като очакванията са му изискванията за по-високи скорости да продължат да нарастват, затова паралелно с 5G ще се развиват и оптичните мрежи – като оптичната 10GIGA мрежа на Vivacom, която осигурява свръх бързия 10Gbps интернет.

„Горд съм, че първи стартирахме изграждането на такава мрежа в България. Впечатляващи са темповете, с които я разраснахме - от 10 000 домакинства в столичния квартал „Младост“ през 2020 година, днес тя покрива близо 500 000 домакинства в страната. Целта ни е тази свръхмодерна технология да работи за хората и да удовлетворява очакванията за бързина и качество на връзката”, отбелязва Андреев.

Достъпът до бърз и надежден интернет е ключов и за бума в интереса към интерактивната ТВ платформа EON. Андреев коментира, че тя вече има над 600 000 потребители в страната и от иновация преди две години се е превърнала в стандарт и предпочитана платформа за цялото семейство. EON предлага уникална комбинация от над 200 канала, ТВ архив до 7 дни за всички канали, внушителна видеотека с над 15 хиляди заглавия, много високо качество на картината, възможност за гласово търсене, персонализирано съдържание на цели 5 профила, включително и детски, а също и спортен режим.

Шефът на Vivacom разкри, че вече потребителите могат да се докоснат до изцяло нова стрийминг услуга, която ще ги отведе виртуално до най-впечатляващите културни представления - Кралския театър в Лондон, Операта в Сидни или Метрополитан Опера в Ню Йорк.

През последните две години Vivacom увеличи пазарните си дялове и се превърна в лидер на пазара на платена телевизия и интернет. В началото на годината Световната телепорт асоциация определи компанията за най-бързоразвиващия се оператор на сателитни услуги за бизнес клиенти в целия свят и я нареди сред 20-те глобални лидери в сектора.

Заради постиженията си, откакто е на поста главен изпълнителен директор на Vivacom Николай Андреев спечели наградата на сп. Форбс – СЕО на годината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от UNLIMITED TECH GUIDE:

Летният стаж във Vivacom и неговите предимства

United Group B.V. продължава позитивната тенденция на растеж с рекордни резултати през 2023 година

Велики оферти за 5G смартфони от Vivacom

Супер оферта от Vivacom: Най-качественият оптичен интернет в България с 50% отстъпка за цяла година

Във Vivacom над 700 служители са част от експертни програми за развитие

Vivacom Регионален грант подкрепя 10 проекта със 100 000 лева (СНИМКИ)

Кои са най-гледаните филми и сериали в EON Видеотека през март

Vivacom спечели призовото първо място в категорията „Инвеститор в човешкия капитал“ (СНИМКИ)

Специална филмова селекция с Брус Уилис в EON видеотека

Vivacom представя специална празнична селекция от филми в EON видеотека по случай 8 март

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Unlimited Tech Guide