Ако нямате гараж: Ето как да предпазите автомобила от кражба

9460
Ако нямате гараж: Ето как да предпазите автомобила от кражба
Снимка: iStock

Колите са доста скъпи и много хора работят в продължение на години, за да си позволят една. Въпреки това, отнема само 60 секунди на крадците да разбият превозното средство и да го откраднат. Ние искаме да ви помогнем. Поради тази причина ви представяме няколко трика, използвани от престъпниците при кражба на автомобил и начините за справяне с тях.

1. Видео бебефон

Крадците обичат да действат през нощта. Тогава има по-малко хора и вероятността собственикът да се появи е минимална. Дори да нямате дете, помислете за закупуването на видео бебефон. Вие може да го поставите в колата, за да наблюдавате всичко, което се случва с нея, в реално време. Видео бебефонът разполага с нощно виждане и аудио. Затова, ако някой се опита да разбие вашата кола, може да разберете това на момента. Най-хубавото при подобни устройства е, че те могат да уловят образа на извършителя и да улеснят неговото залавяне.

2. Превключвател

Опитните крадци разполагат с няколко секунди, за да запалят колата - но не и такава без мощност. Превключвателят представлява устройство, което прекъсва подаването на захранване към двигателя, възпрепятствайки неговото стартиране, докато не го изключите. В една кола обикновено има няколко превключвателя. Затова крадците имат нужда от повече време, за да намерят всички. Надяваме се, че те няма да поемат излишни рискове и просто ще избягат. Единственият проблем с превключвателя е, че не може да го инсталирате сами. Затова, ако нямате добри умения за окабеляване, е препоръчително да потърсите съдействието на механик.

3. Сменяем волан

Крадците са много добри шофьори, но дори те не могат да контролират колата без волан. Ето защо ви препоръчваме да използвате такъв, който е сменяем. Да, изглежда странно да отидете на бизнес среща с волан в ръце, но хайде! Това е вашата безценна кола!

4. Скоба за заключване на автомобилни гуми

Как да избегнете наелектризирането на косата

Често се случва по време и след пътуване със самолет да усетите косата си наелектризирана (тя става неукротима, тъй като събира ст...

Никой крадец няма да се опита да открадне кола със заключени автомобилни гуми. Това изисква прекалено много работа и усилия. Полицията поставя скоби на автомобилите, които са паркирани неправилно. Но ако вие не може да карате вашата кола, то тогава и крадците няма да го направят. Единственият проблем при заключване на гумите е, че е необходимо време, за да ги отключите. Този трик може да бъде полезен при паркиране на колата за една нощ или по-дълъг период от време.

5. GPS тракер

Автомобилните крадци се опитват да се измъкнат от мястото на престъплението възможно най-бързо и то без да бъдат забелязани. Въпреки това, все още има начини да направим нещата по-лесни за полицията: поставете GPS тракер някъде в колата. Крадците не разполагат с достатъчно време, затова често нямат възможност да се огледат за скрити устройства. GPS тракерите могат да предадат сигнали дори в области със слаб обхват. Затова шансовете за възстановяване на превозното средство са доста големи.

6. Трик с връв

Някои хора използват този трик, за да отворят вратата на автомобила, ако забравят ключовете си вътре... или да откраднат колата на някой друг. Всичко, от което се нуждаете, е връвчица и няколко минути. Въпросът е, че ако имате по-нов модел автомобил (без ключалка на вратата), крадците няма да могат да използват тази техника, за да я откраднат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 8 май /валутен калкулатор/

Експерт обясни как се капе боров спирт при възпалено средно ухо

Колко и как да пием масло от черен кимион, за да отслабнем?

Защо антибиотиците причиняват болки в стомаха и как да го възстановим?

Как се приготвя чиа с кисело мляко така, че да е най-полезно за нас?

Здравословен ли е сокът от целина? Всичко, което трябва да знаете за него

Каква дневна доза ленено семе е полезна за организма ни?

Каква дневна доза сусам е препоръчителна за нас?

Зодиите, които имат невероятно красива аура

От тази част от тялото зависи дали ще страдаме от деменция

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com