Дори не докосвайте тези неща, ако ги видите на улицата

13826
Дори не докосвайте тези неща, ако ги видите на улицата
Снимка: iStock

Красив пръстен, портфейл с пари, стара монета или чифт безжични слушалки... Често се принуждавате да вдигнете тези неща от земята. Въпреки това, в никакъв случай не трябва да го правите. Важно е да спрете и да помислите за последиците от вашите действия. Те могат да окажат влияние върху здравето и благополучието. Поради тази причина ви представяме списък с предмети, които никога не трябва да вдигате от земята.

1. Портфейл, чанта или плик с пари

Бъдете внимателни, дори да имате добри намерения и да искате да предадете намереното на полицията. Не се знае дали това не е капан. Когато вземете портфейла, може да попаднете на свидетел, който да поиска част от парите. Или да се натъкнете на собственика и той да ви обвини в кражба. Ето защо, ако мислите, че сте наблюдавани или следени от подозрителен човек, избягвайте подобни действия.

2. Скъпи бижута (пръстени, обеци, медальони)

Този трик е много стар. Докато се разхождате по улицата, може да срещнете добре облечен човек, който да ви извика и да ви покаже скъп пръстен, паднал на земята. По някаква странна причина вашият нов "приятел" няма да го иска, но ще бъде щастлив да му дадете пари. В резултат на това, вие може да платите и да се сдобиете с евтин фалшификат.

3. Слушалки

Излишно е да казваме, че никой не би използвал четката за зъби или кърпичката, която е намерил на улицата. Знаете ли, че слушалките също са част от нашите лични вещи? Те са направени от гумени уплътнения, които привличат голямо количество бактерии. Ето защо новооткритите устройства могат да доведат до инфекции, причинени от стрептококи и стафилококи.

4. Ножове и други неща, които могат да се използват като оръжия

Ако не искате да имате проблеми с полицията, най-добре не взимайте ножове, намерени на улицата. Това правило се отнася за всяка красива и необичайна вещ. Първо, ако намерите оръжие, може да бъдете измамени по същата схема, описана в точка 2. И второ, ножът може да бъде част от дадено престъпление. Разбира се, никой няма да изхвърли пистолет или снайперистка пушка на улицата, но това не важи за хладните оръжия. Последното нещо, от което имате нужда, са вашите отпечатъци върху тях.

5. Преносим радиоприемник или друго комуникационно средство

Ако намерите нещо като уоки-токи, има голяма вероятност да влезете в конфликт със служителите на реда. Интернет потребител споделя история, в която намира подобно устройство и излиза със съобщение за неговото местонахождение. Това невинно действие му изиграва лоша шега и той бива осъден за кражба.

Ако намерите уоки-токи по планински маршрут, в метрото или в търговския център, не го взимайте с вас. Най-добре го предайте на някой от членовете на персонала (чистач, рецепционист или охрана). Друг вариант е да се обадите на полицията и да информирате за местоположението на устройството.

6. Подозрителни метални предмети, разположени в зони на военни действия

Това могат да бъдат взривни устройства. Мините и гранатите често се появяват след топенето на снеговете в горите и полетата. Понякога се случва фермери и градинари да намират артилерийски снаряди върху своите земи. Тези, които обичат да изследват забранени военни територии, рискуват сериозни инциденти.

Специалистите препоръчват да не доближавате, взимате или премествате снаряди и ракети. Ако видите подобни предмети, просто се отдалечете (внимателно, следвайки своите стъпки). Много е важно да информирате полицията или военните за вашето откритие.

7. Стари монети и артефакти

Знаете ли, че законът в някои страни забранява търсенето на стари монети и артефакти? Ето как властите предприемат действия срещу "черните" копачи. Например, от 2013 година ентусиастите, оборудвани с метални детектори, се считат за нарушители на закона в Русия. Не е позволено да намирате и събирате артефакти на 100 или повече години без специално разрешение. В противен случай може да бъдете подведени под наказателна отговорност за унищожаване на културни и археологическо наследство.

8. Игли и карфици

Ето какво правят в ресторантите, за да сварят пастата за секунди

Пастата е неизменна част от италианската кухня, а приготвянето й изглежда лесна задача, но има тайни, които могат да ви помогнат да нап...

Ако намерите използвана спринцовка за еднократна употреба във входа на жилищната сграда, в никакъв случай не я вдигайте. Същото важи за иглите и карфиците. Няма да хванете СПИН, но има голяма вероятност да се заразите с вирусен хепатит.

9. SIM карти

В този случай съществува реална опасност за "отнемане на чуждите грехове". Мениджъри и официални кредитори могат да звънят денонощно. Както често се случва, безскрупулни заемовзематели изхвърлят своите SIM карти. Освен това те могат да бъдат извадени от откраднати устройства и ако започнете да ги използвате - да имате доста неприятни разговори с полицията.

10. Малки птици, сладки гъсеници и дори таралежи

По време на пикник или къмпинг може да искате да срещнете горски животни. Все пак, трябва да знаете, че не е необходимо да ги държите в ръце. Например, не бива да взимате малка птичка, която е паднала от гнездото - родителите вече търсят своето мъниче. Също така не трябва да го храните у дома, защото на този етап яде предимно червеи. Ярките и красиви гъсеници могат да бъдат отровни, а безобидните таралежи да пренасят различни болести.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Топ 5 флиртуващи съвета, за да привлечете вниманието на избрания

Какво трябва да ядете преди сутрешна тренировка?

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com