Фервекс – ефективно решение в борбата с настинките и грипа

1174
Фервекс – ефективно решение в борбата с настинките и грипа
Снимка: iStock

В разгара на сезона на настинките и грипа е добре да сме готови за вирусите, които са безпощадни не само към децата, но и възрастните. Дори да сте от хората, които разчитат на традиционните домашни методи за справяне с простудата и полагате грижи за повишаване на имунитета чрез спорт, здравословна храна и излети сред природата то няма гаранция, че сте застраховани от грипни заболявания. Едно от ефективните средства, които е добре да имате под ръка и при първи симптоми на настинка да използвате е фервекс за възрастни. Продукта се отпуска без рецепта и дава много добра клинична картина при лечение на редица грипни щамове.

Заболявания, за които е приложим лекарствения продукт

Лекари определят Фервекс като медикамент с широк спектър на приложение. Сред обичайните симптоми, които се повлияват доста благоприятно при прилагане на продукта са:

  • Настинки;
  • Простуда;
  • Хрема;
  • Кашлица;
  • Главоболие;
  • Течащ или запушен нос;
  • Грип;
  • Алергичен ринит;
  • Ринофаринги и други.

В случай, че сте попаднали под ударите на вирусите и търсите спасение, което да облекчи симптомите ви то е очевидно, че именно благодарение на Фервекс ще си осигурите намаляване силата на инфекциите. Приоритетно за лекарствения препарат е да споделим също така, че когато става въпрос за подбор на комплексен медикамент с широк диапазон на действие срещу симптомите то в лицето на Фервекс ще намерите сигурен партньор. Лечението не само показва много добро повлияване върху симптомите, но също така се бори успешно и с високата температура, която не е изключена при по-тежки случаи на настинки и грип.

Продукта за възрастни е подходящ за лица над 15 годишна възраст. В случай, че в дома има болно дете то използвайте продукт, който е подходящ за тях. Ако приложеното лечение не дава резултат и симптомите продължат повече от 3 дни е необходимо да се обърнете към вашия лекар.

Видове Фервекс

За да бъде оптимално усвоено и с бързо действие лекарството е добре да приложите вида, който е подходящ за вас. Що се отнася до варианта за възрастни то в аптечната мрежа могат да бъдат открити следните варианти:

  • Сашета. Активните съставки тук са Парацетамол 500 mg, Фенирамин малеат 25 mg, Аскорбинова киселина 200 mg. Сашето може да се разтвори както в топла така и студена вода. Препоръчителен прием е до 2 сашета дневно с интервал между приемите поне 4 часа;
  • Таблетки. Те са подходящи за хора, които не предпочитат варианта за разтваряне на сашета във вода. Съдържат същите активни съставки и бързо се разтварят в организма за да може да се гарантира облекчаване на симптомите;
  • Сашета за деца. Концентрацията при този тип Фервекс е предназначена за деца на възраст от 6 до 15 години. Лекарството не съдържа захар, което го прави подходящо за използване от пациенти с диабет.

Необходимо е да бъде определен подходящия медикамент спрямо вашата възраст и тегло. Така ще бъдат избегнати странични реакции с нежелани последици, посочват от независимият блог Zigns.rs

Изключения за прием

В случай, че сте проявили алергия към някоя от съставките на Фервекс е препоръчително да ограничите приема на този продукт. Възможни са някои странични ефекти, които биха влошили здравословното ви състояние. Такива са:

  • Нарушена концентрация;
  • Световъртеж;
  • Гадене и повръщане;
  • Повишено кръвно налягане и други.

Винаги при проява на нетипични симптоматични последици след прием на каквото и да било лекарство е необходимо да потърсите своя лекар. Не е препоръчително Фервекс да се приема от:

  • Чернодробни заболявания;
  • Проблеми с простата и пикочните пътища;
  • При непоносимост към фруктоза;
  • При някои очни заболявания.

Здравето е най-важно и именно поради това преди прием на лекарства и други препарати с лечебна цел е нужно да се осведомите относно техния състав и евентуални странични прояви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Как е правилно да пиете водата, ако искате да отслабнете?

Учени: 18 лесни тайни за по-добър сън, които да изпробвате още днес

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Дневна доза: колко сурови бадеми най-много да ядем?

Топъл или студен компрес помага повече при болки в коляното

7 ТОП съвета за успешна първа среща

Какво е сорбитол? Ползи, употреби и странични ефекти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com