Грешките, които допускаме при аранжирането на дома си

5958
Грешките, които допускаме при аранжирането на дома си
Снимка: iStock/Guliver

Всеки човек има собствен стил, вкус и мислене, що се отнася до подредбата на мебелите у дома и аранжирането на всяка стая. Изборът на аксесоари за дома е необятен и всеки може да избере онези, които според него ще подхождат най-много на неговото място. Има някои общи правила обаче, които трябва да се спазват при подредбата на мебели. В противен случай се допускат грешки, които водят до безвкусица и липса на уют. Това са те:

Поставяте мебелите до стената 

Дали ще бъде диван, кресло или шкафче, запазили сте старото вярване, че до стената задължително трябва да има мебел. Разчупете това схващане. Проявете креативност и променете обстановката. Нека да има място зад мебелите, за да можете спокойно да почиствате, да не задушавате стените и да позволите на въздухът да циркулира спокойно навсякъде. Може да оставите гардероба до стената, но диванът определено би могъл да намери по-добро място, на което и вие да се чувствате по-комфортно, щом седнете на него.

Успехът ще влезе в дома ви с този интериор

Всички неща в дома носят енергия, която може да бъде както положителна, така и отрицателна. Специалистите по Фън Шуй твърдят, че стари,...

Няма място за комуникация 

Това е зоната, в която ще водите дискусии с приятели, любимия или дори ще говорите по телефона. Уютен фотьойл например, който винаги стои празен и очаква вашите приятни дълги разговори. Това кътче може да създаде неподправен уют в дома ви.

Няма главен герой във всяка стая 

Какво очаквате да видите, щом влезете в кухнята? Масата, разбира се. В спалнята – леглото, в хола – дивана или телевизора. Това са акцентите на всяка стая според нейното предназначение, които трябва да бъдат аранжирани по-красив и креативен начин. Това ще създаде невероятно усещане както на обитателите на дома, така и на гостите, които посрещате.

Как да обновим спалнята с минимум средства

Спалнята е оазисът на дома, място за почивка, възстановяване, романтика, сближаване. Добрият сън подобрява здравословното състояние, ко...

Минимализъм или максимализъм 

Не е хубаво да имате твърде много вещи, които да създават хаос в стаята, но и не трябва да са твърде малко и да се усещат липси и строга атмосфера, която е всичко друго, но не и приятелска. Намерете златната среда. Трябва да имате достатъчно мебели и аксесоари, които да създават уют, но и да бъдат подредени. Махнете всичко излишно, което не ползвате и не допринася с нищо за комфорта ви.

Липса на баланс 

Тази точка е тясно свързана с предната. Какво е разположението на мебелите във всяка стая? Дали има струпване на няколко в едната част и липса на каквото и да е в друга. Над това трябва да помислите и да разпределите и усвоите правилно пространството, което ви осигурява всяка стая. Когато направите нужните промени, ще се почувствате много по-удобно, а това е най-важното, когато става въпрос за собствения ви дом.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Как да се държим с хипохондрик, така че да му помогнем?

Първа помощ при високо кръвно: Ето какво трябва да се направи

Как числата могат да съсипят живота ви?

8 уникални предимства на витамин Е

9 заболявания, които водят до умора и сънливост

7 тихи признака, че имате дефицит на желязо

Когато стресът ви удари в тялото: 15 неподозирани симптоми

Как да облекчим мускулния спазъм на врата?

Опасни симптоми: болка в ушите и главоболие - какво да правим

Кои са "забранените" храни при болки в ставите?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com