Как да подготвим кожата си за лятото?

1904
Как да подготвим кожата си за лятото?
Снимка: iStock/Guliver

С наближаването на лятото е добре да помислим как да подготвим кожата на лицето и тялото си, защото това е сезонът, в който прекарваме много повече време на открито и сме изложени под лъчите на парещото слънце. И тъй като под негово въздействие кожата се изсушава и дори изгаря, е добре да вземем необходимите мерки, за да я предпазим.

Грижа за кожата

Вода

Едно от най-важните неща за нашата кожа през лятото, това е добрата й хидратация. Най-лесният и най-здравословният начин да постигнем това е да пием повече вода. Тя действа много добре както на тялото ни, така и на кожата. Водата е тази, която прочиства най-добре организма ни и  запазва добрия външен вид на тялото ни, който си личи най-добре по кожата. Ето защо през лятото е добре да приемате още допълнително количество вода.

Типове кожа - как да ги разпознаем

Плодове и зеленчуци

Плодовете и зеленчуците също имат своя принос в доброто състояние на кожата ни. Те съдържат едни от най-добрите антиоксиданти, които са витамините А, С и Е. Тяхното силно противовъзпалително действие успокоява кожата, предпазва я от различни алергии и така тя е здрава и бляскава. Най-полезни и с най-добро действие върху кожата са цитрусовите плодове, които съдържат много витамин С, както и листните зеленчуци, като спанак, киселец, маруля, зеле  и други.

Ексфолиране

Ексфолирането освежава и тонизира кожата, като същевременно помага за регенерацията на клетките.  Така тя става по-здрава и кадифено мека. За да ексфолирате кожата си е добре да използвате четка за тяло или хавлиена ръкавица в комбинация с подходящ за това препарат.

За по-хубава кожа - използвайте водата от картофите!

Масажи

Масажите също са много подходящ метод да подготвим кожата си за лятото. Те й действат отпускащо, стягат я и заглаждат всички неравности по нея. Един хубав масаж не само ще подейства освежаващо на кожата, но и ще ви накара да се отпуснете и да релаксирате.

Сапун с натурални масла

Обикновеният сапун има свойството да изсмуква влагата от кожата ни, в следствие на което тя става по-суха и вяла. С настъпватено на лятото, когато температурите се повишават, по-добрият вариант е да използвате сапуни, които съдържат натурални масла, защото те подхранват и хидратират кожата в дълбочина.

Тренировки

Добре за вида на кожата ви е и да увеличите физическата си активност, защото тренировките увеличават притока на кръв към кожата и така тя е по-защитена от високите температури.

Плажно масло

И не на последно място по важност е да подготвите кожата си преди лятната почивка на морето. Какво да направите ли? Контролирано се излагайте на слънце всеки ден, така че кожата ви да добие макар и минимален тен. Използвайте спрей за тен, който предпазва кожата от изгаряне и не забравяйте плажното масло, което ще предпази и ще хидратира кожата ви.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 12 май /валутен калкулатор/

Това е начинът за понижаване на кортизола без добавки

Защо този витамин е толкова важен?

Сигнали, които са показател за недостиг на магнезий

4 основни причини за ранна остеохондроза и 11 начина да я избегнете

Каква трябва да е диетата при болки в стомаха? (примерно меню)

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

Всяка домакиня ги има в кухнята си: Само 2 съставки, с които да премахнете ръжда

Как да се справим с натрапчивите мисли, които ни обземат понякога?

Без препарати: Ето как за секунди да отпушите канала на мивката

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com