Кои аминокиселини са най-добри?

7079
Кои аминокиселини са най-добри?
Снимка: FHl

Заедно с храната ние приемаме определени хранителни вещества, витамини, минерали, протеини, мазнини, въглехидрати... EAA (Essential amino acid) е група от най-важните аминокиселини, които тялото не е в състояние да произведе само и затова е толкова важно да се осигури тяхната доставка с храна или прием на спортни добавки. Заслужава да се отбележи, че тези аминокиселини се използват не само от спортисти, но и от хора на диета. В случая на последната група протеинът играе изключително важна роля, а EAA аминокиселините са градивните елементи на протеините.

Какви аминокиселини съдържа EAA?

EAA е източник на пълен набор от незаменимите аминокиселини. Тези аминокиселини могат да бъдат получени само чрез разграждане на хранителни протеини. ЕАА включват такива аминокиселини като: изолевцин, левцин, лизин, метионин, фенилаланин, треонин, триптофан, валин.

Какво Действие имат EAA

EAA е все по-популярна алтернатива на BCAA аминокиселини? По какво се различават тези два вида спортни добавки? BCAA са само три от незаменимите аминокиселини, докато EAA е пълна аминогама, т.е. 8-те най-важни аминокиселини, които участват в антикатаболните и анаболните процеси. Коя от тези добавки е по-добра? Трудно е да се каже, защото дори сред културистите няма консенсус относно отговора на този въпрос. От една страна, BCAA са само три съставки, но те са съставките с най-голямо антикатаболно значение (особено L-левцин). EAA, от своя страна, съдържа всички важни незамениме аминокиселини, но дозите на ключови аминокиселини (т.е. BCAA) са сравнително по-малки в този случай и може да се окажат недостатъчни.

И така, как да решим този проблем? Можете да закупите добро EAA, съдържащо и достатъчно BCAA в него, което е допълнителна доза аминокиселини с разклонена верига. Друг вариант е да комбинирате EAA с BCAA (например в съотношение 4:1:1). Можем да използваме и BCAA самостоятелно, но тогава, за да осигурим на тялото точната доза от всички есенциални аминокиселини, ще се нуждаем от правилна диета и по-големи дози протеинови добавки.

Горните аминокиселини не са единствените, предлагани от производителите. Хората, които търсят аминокиселини, трябва да имат това предвид. Добре е да се запознаете с мненията на специалисти или хора, които са имали възможността да пробват много хранителни добавки и предварително могат да преценят кои продукти дават най-добри резултати. Може да се доверите на класация на аминокиселини от fitnessdobavki.bg . Струва си да се разгледа, когато търсите най-добрите аминокиселини. Може да се окаже, че именно изготвеният списък ще ви помогне да вземете решение за покупка на конкретен продукт.

Колко струват аминокиселините? Цените могат да варират от най-ниските в зависимост от разфасовката и концентрацията. Повечето опаковки са с капацитет от около 300-500 грама. Цената на фитнес добавката обаче трябва да се компенсира от постигнатите цели и резултати. Струва си поне да опитате и да видите какво можете да постигнете с правилен прием на аминокиселини.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Топ 5 флиртуващи съвета, за да привлечете вниманието на избрания

Какво трябва да ядете преди сутрешна тренировка?

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com