Най-добрите храни за повишаване на енергията

2264
Най-добрите храни за повишаване на енергията
Снимка: iStock

Сигурно се чудите какво да закусите сутрин, за да се заредите с енергия за деня. Повечето хора използват лятото, за да влязат във форма и като цяло да живеят по здравословен начин на живот. В следващите редове ще посочим някои храни, които са най-добри за повишаването на енергията и са напълно достъпни.

Овес

Той е една от най-мощните храни. Богат е на фибри, протеини, калий, магнезий и други минерали. Най-добре е да се консумира сутрин, тъй като фибрите в него се абсорбират бавно и това стабилизира нивата на кръвната захар през целия ден. Ако не обичате само овес, то можете да го смесите с корнфлейкс или дори да го сложите върху салата.

Киноа

Тя не съдържа глутеин и това я прави уникална зърнена култура. Богата е на аминокиселини и затова е смятана за протеин, сходен на този, който е в животинските продукти. Хубаво е да не го консумирате повече от 3 пъти седмично, тъй като съдържа малко токсични вещества. Те са в минимални количества, но не трябва да се прекалява с тях. Можете да я откриете във всички хранителни магазини, а ако я няма – то потърсете я в био магазин.

Основи на правилното хранене

Авокадо

Богато е на полезни мазнини, фибри, калий, витамин А, Е и фолиева киселина. Малко хора знаят, че авокадото съдържа омега 3 мастни киселини и алфа-линоленова киселина, които подобряват функцията на сърцето, намалява нивото на мазнини в кръвта, възпалителните процеси, както и хроничната умора.

Леща

Съдържа ниски нива на мазнини, но в състава си има много протеин фибри, желязо, калий, цинк и фолиева киселина. Богата е още на селен и минерали, които тонизират тялото и подобряват метаболитните състояния на организма.

Японски правила за здравословно хранене

Бадеми

Пълни са с фибри и протеин, но също така и калций, калий, фосфор и витамин Е. Богат източник са на магнезий, който има ключова роля при преобръщането на захарта в енергия.

Тези храни могат да ви бъдат полезни за здравословен начин на живот. Всяка една храна има способността да ви засити. Така се чувствате по-добре, не сте постоянно гладни и като цяло можете да направите график на храненията си, така че да отслабнете или да контролирате приема на храна.

Начинът на приготвянето е лесен. Можете да ги варите, овкусите с любимите си неща. Лесно можете да си приготвите и вземете с вас на работа за обяд, закуска или каквото искате. Ядките и овесът са чудесни за бързи храни по всяко време на деня. Те ви засищат, но и не ви става тежко, а работоспособността ви се увеличава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Не сте предполагали: Тези ежедневни навици предизвикват астматични пристъпи

Без лекарства: Трикове, с които да смъкнете високото кръвно

Гинеколог: 11 банални правила за интимна хигиена, които всички момичета забравят

Червени флагове: 5 знака, че едно момиче може да загуби интерес

Месечни нумерологични прогнози за май 2024 г

Кои са 4-те знака, че той е привлечен от вас

Топ 4 на най-дразнещите зодии през 2024 г.

Всичко, което трябва да знаете за хипогликемията

Ето кои са най-харесваните зодии - любимците на всички

Кои фактори намаляват ефективността на лекарствата за високо кръвно налягане?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com