Направете това и ще забравите за плевелите в градината (ВИДЕО)

54008
Направете това и ще забравите за плевелите в градината (ВИДЕО)
Снимка: iStock/ Guliver

Времето вече е топло и всички ние искаме и градините ни да бъдат добре изглеждащи, което означава, че трябва да започнем да се освобождаваме от плевелите. Но и не искаме да пръскаме всякакви химикали. Оказва се, че има тонове естествени продукти, с които можете да се отървете от нежеланите растения във вашата градина и вече ги имате в кухненския си шкаф.

Подготовка – не пропускайте

Растенията имат естествен слой, който ги предпазва от негативни външни влияния. За да пробиете този защитен слой, можете да подготвите плевелите със смес от вода и сапун. Смесете две чаши вода и няколко капки сапун за съдове в спрей и напръскайте със сместа върху плевелите. Ако направите това, преди да изпробвате някоя от другите техники, споменати по-долу, те ще бъдат много по-ефективни.

1. Изсушете

Първият метод е просто да оставите плевелите да изсъхнат. Вземете спрей и смесете две чаши вода и една супена лъжица чист алкохол (96%). Напръскайте с тази смес плевелите. Това ще накара растенията да изсъхнат изцяло, което ги прави лесни за отстраняване.

2. Изгорете ги

За целта използвайте чайника си. Ако залеете плевелите с вряла вода, те ще бъдат попарени и корените им ще умрат. Не забравяйте да използвате този метод само на място без други растения, като алеята или вътрешния двор, защото горещата вода може да се разпространи и да убие и други растения наоколо.

3. Използвайте киселина

Плевелите мразят киселината. Ето защо толкова много химически продукти за унищожаване на плевелите съдържат киселина. Не са ви необходими обаче химикали - можете просто да смесите заедно две супени лъжици лимонов сок и една чаша бял оцет, за да получите същия ефект. Напръскайте тази смес върху нежеланите растения, за да ги убиете. Този метод няма да повлияе на почвата, така че няма да рискувате да убиете други растения и цветя.

4. Сода за хляб

По нея полудяха всички! Тайната на канелата, която ще промени вашата градина

Канелата е прекрасна подправка, която използваме при готвене или печене. Тя добавя уникален топъл вкус и уют на всяко ястие. Но знаете ...

Ето го още веднъж, всеобхватният шампион и домашен помощник: сода за хляб. Поръсете около чаена лъжичка сода за хляб върху растението, което искате да премахнете, особено върху корена отдолу. Това ще предотврати развитието на други плевели там в бъдеще. Това означава, че този трик е особено полезен на места, където първоначално не трябва да растат растения, като алеята.

5. Оцет

Ето какво ще ви е необходимо за този метод:

- 3,5 литра оцет за почистване

- 1/2 чаша сол

С този трик ще се отървете завинаги от охлювите в градината

Охлювите често са нежелани посетители във всяка градина и са много готови да ядат от вашите цветя, пресни зеленчуци и билки. Днес ви пр...

- Щедро поливане с веро

- спрей бутилка

Метод:

Смесете 3,5 литра почистващ оцет с ½ чаша сол и верото заедно. Поставете част от сместа в празна спрей бутилка и напръскайте върху плевелите. Повторете няколко пъти, докато плевелите изчезнат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Как да се държим с хипохондрик, така че да му помогнем?

Първа помощ при високо кръвно: Ето какво трябва да се направи

Как числата могат да съсипят живота ви?

8 уникални предимства на витамин Е

9 заболявания, които водят до умора и сънливост

7 тихи признака, че имате дефицит на желязо

Когато стресът ви удари в тялото: 15 неподозирани симптоми

Как да облекчим мускулния спазъм на врата?

Опасни симптоми: болка в ушите и главоболие - какво да правим

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com