Направете това с ножа и 1 година няма да се налага да го точите

25150
Направете това с ножа и 1 година няма да се налага да го точите
Снимка: iStock/Guliver

Хитрости в кухнята, които при първа възможност можете да приложите, ще ви подскажем по-долу в статията. Ето какво избрахме за вас.

Понякога и в най-внимателно оборудваната кухня не се намират някои необходими приспособления. Тук именно е мястото, където идва на помощ съобразителността на домакинята.

Навярно и на вас ви се е случвало да измисляте хитрости за защипване на пакети с насипни продукти или да поставяте тетрадката с рецепти на осеяната с брашно кухненска маса.

Ние искаме да споделим с вас няколко непретенциозни кухненски хитрости, с помощта на които ще можете да се избавите от много неприятности в домакинството.

6 хитрости за кухнята

1. Да фиксирате вече отворена опаковка от чипс, какао или други продукти, ще ви помогне канцеласки клипс. Залепете към него две пръчици от сладолед “Ескимо” от двете страни и ще получите незаменимо домакинско приспособление.

2. Същият клипс може да се използва, за да си направите щипки, с които удобно да разбърквате едро нарязаните зеленчуци в салатата, да обръщате бухти или пържени колбаси. Просто прекарайте през всеки от държателите на клипса по една лъжица и ги фиксирайте така, както е показано на снимката.

3. Твърде широките торби с приспособление за запечатване отгоре могат да бъдат разделени на две с помощта на нагрят нож. Задръжте ножа за няколко секунди върху газова горелка и след това допрете с тъпата му страна полиетилена.

Стар хляб под течаща вода - трикът на умните домакиини

Всеки обича прясно изпечен хляб, мек отвътре и хрупкав отвън. Въпреки това, ако постои само няколко дни, просто е невъзможно да се яде....

4. По същия начин могат да бъдат херметически запечатани пакети с продукти, които бихте искали да вземете за из път или имате намерение да ги съхранявате за по-дълго време.

5. Кана от мека пластмаса е удобна за използване както у дома, така и на открито. А на приятелите ви, вече няма да се налага да чакат дълго, докато им напълните чашата със студена напитка, използвайки следния трик. На дръжката на каната закрепете пластмасова скоба и я закачете за човката й. Нужно е само да подредите чашите в три реда: 10 секунди – и всички ще се радват на студена напитка, защото никой няма да трябва да чака реда си.

6. Разтворете на желаната страница книгата или тетрадката с кулинарни рецепти и я сложете да виси на дръжката на кухненския шкаф, защипана на закачалка за панталони. Рецептата е пред очите ви, а листите са чисти – красотата!

Надяваме се, че тези съвети ще улеснят бита ви и приготвянето на любимите ви ястия. Ако сте харесали тази статия, не забравяйте да я споделите с приятелите си!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 23 април /валутен калкулатор/

Какво да правим при предозиране с магнезий

9 цитрусови плода, които заслужават място във вашия хладилник

4 начина да привлечете мъж Рак

Подкрепени от науката съвети за бързо и устойчиво отслабване

4 начина да привлечете жена Скорпион

Експерт: Тези 4 храни са страхотни за здравето на сърцето и мозъка

Какво влошава алергиите през нощта?

Какви огромни ползи ни носи водата от овесени ядки?

Какво е преддиабет и как да го предотвратим?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com