Рецепти от традиционната медицина с мляко

4748
Рецепти от традиционната медицина с мляко
Снимка: iStock/Guliver

Полезните свойства на кравето мляко са високо ценени в народните здравни рецепти. По принцип настинките се лекуват с питателна напитка, млякото има укрепващ ефект и премахва възпалителните процеси.

За настинка

По време на всякакви настинки класическата рецепта е топло мляко с мед – добавете 1-2 малки лъжици лакомства към чаша напитка. Използването на мляко при настинка е, че продуктът омекотява раздразнената лигавица на гърлото, премахва слабостта и интоксикацията на тялото и възстановява силата.

Срещу кашлица

Ще има ползи от млякото преди лягане при кашлица - домашния лек ще помогне за облекчаване на неприятните симптоми още през първия ден. За да смекчите кашлицата, трябва да използвате леко подобрена класическа рецепта. В чаша мляко се добавя не само лъжица мед, но се добавя щипка сода бикарбонат и топлата напитка се изпива на малки глътки.

7 градинарски приложения на мляко, които градинарите използват!

Млякото има много приложения в градината и може да замени много продукти за тяхната грижа и отглеждане, ако знаете как да го използвате...

Като полезна добавка можете да използвате не само сода, но и няколко зърна черен пипер или чаена лъжичка канела. Всички тези компоненти ще имат добър противовъзпалителен ефект.

Срещу ангина

Млякото е най-известният народен лек за болно гърло с ангина. Добър ефект носи следната рецепта – чаша мляко се кипва, след което леко се охлажда и в него се разбърква малка лъжица масло или натурален мед.

Ще получите най-добър ефект да го пиете на празен стомах сутрин, следобед преди хранене и вечер малко преди лягане. Ако пиете лекарството три пъти на ден, болките в гърлото бързо ще отшумят. 

За ларингит

Незаменимите ползи от консумирането на мляко

Млякото съдържа много полезни минерали и микроелементи: калций, магнезий, калий, натрий, фосфор, желязо, цинк, мед, йод, флуор, селен, ...

Чаша мляко през нощта ще бъде от полза при ларингит. Залейте половин чаша овесени ядки с 500 мл мляко, кипнете на слаб огън, след което свалете от котлона и добавете няколко супени лъжици масло.

Охладеното и филтрирано мляко се приема малко преди лягане, само 100 мл.

За бронхит

При бронхит полезните свойства на млякото и градинския чай имат добър ефект - добавете голяма лъжица сухи градински листа към чаша мляко. Получената напитка се довежда до кипене, охлажда се до стайна температура и се пие на малки глътки два пъти на ден. Ако вкусът на напитката изглежда твърде горчив, можете да добавите малко мед към млякото.

Срещу хроничен ринит

Защо пастьоризираното мляко може да е опасно?

Докато преди 40 години активната консумация на мляко се насърчаваше, сега тенденцията се промени. Напоследък все по-често се натък...

Едно от най-добрите лекарства срещу настинка е млякото, комбинирано с лук. За половин чаша топло мляко добавете малка лъжица лук, настърган на каша, и разбъркайте добре.

Няколко пъти на ден продуктът трябва да се накапва с няколко капки във всяка ноздра. Лукът бързо ще премахне бактериите и инфекциите, а млякото ще предотврати дразненето на лигавиците.

Възможно ли е да се пие мляко с махмурлук

Млякото срещу махмурлук може да бъде от полза, защото неговите почистващи свойства ще помогнат за облекчаване на симптомите на интоксикация. В допълнение, напитката ще намали тежестта върху черния дроб и ще предотврати тежките последици от алкохолните възбуди. По-добре е да използвате продукта топъл, а най-голямата полза от млякото ще бъде да го пиете на празен стомах.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Кои са най-неподходящите храни при разстройство?

Когато човек го сърби цялото тяло, какво означава това?

Канела: защо е опасна и как влияе на нивата на кръвната захар?

Болката в сърцето отива в лявата ръка: каква може да бъде причината?

Лазаровден и Цветница: Срещата на християнските празници и народните традиции

Защо храчките в носоглътката не изчезват: възможни причини и лечение

Как да се отървете от гълъбите на балкона?

Как лесно да отделите черупката от яйце с помощта на вода и чаша

Чудотворен: 5 изненадващи ползи от приема на женшен всеки ден

Тези 5 храни ще подобрят паметта ви

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com