Сложете малко лимон в кафето и ще се изумите от ползите

43491
Сложете малко лимон в кафето и ще се изумите от ползите
Снимка: iStock

Всеки иска да отслабне, но никой не иска да отдели необходимото време, за да го направи ефективно. Вместо да вървят по правилния начин, да се хранят правилно и да тренират, повечето хора търсят преки пътища, когато става въпрос за сваляне на килограми. Вода от кимион, куркума, напитка с мед и лимон, в интернет има много трикове, които обещават изгаряне на мазнини и бърз резултат от загуба на тегло. Някои от тях работят с известна интензивност, докато други са просто кухи обещания. Друго скорошно допълнение към тази дълга тенденция за отслабване е кафето с лимон.

Тенденцията да се пие кафе с лимонов сок предизвика доста вълнение, когато потребител на TikTok предложи, че може да помогне за изгаряне на мазнините по-бързо. Освен това се смята, че напитката облекчава главоболие и диария. Нека разберем има ли капчица истина в това твърдение.

Наблегнете на тези храни, за да се радвате на младежко излъчване

Оказва се, че хранителните магазини могат да ви помогнат да останете млади за по-дълго време. Времето не щади никого и с годините мноз...

1. Напитката с лимон и кафе

Кафето и лимоните са две често срещани съставки в кухнята. Двете са силно хранителни и имат различни ползи за здравето. Дори по отношение на загубата на тегло се смята, че кафето и лимонът са полезни.

Кафето, което е една от най-широко консумираните напитки, съдържа кофеин, който може да ускори метаболизма, стимулира централната нервна система и повишава бдителността и настроението. Лимоните, от друга страна, повишават ситостта и намаляват количеството на дневния прием на калории. Лимоните също са чудесен източник на витамин С и антиоксиданти, които могат да предотвратят увреждането, причинено от свободните радикали.

2. Полезна ли е за свалянето на килограми?

Вярно е, че и лимонът, и кафето са здравословни, но нито едно от тях не може да ви помогне да изгорите мазнините и да се поберете в старите си дънки. Добавянето на лимон към кафето може да намали апетита и да ускори метаболизма, но изгарянето на мазнините изглежда малко трудно.

Как да се грижим за лимона през зимата

Още през септември – октомври лимоновото дръвче трябва да бъде прибрано на топло през зимния период. Преди това прегледайте дали ...

Загубата на мазнини не е лесна задача, която да може да се постигне само с пиене на вода с лимон. Нашето тяло претърпява няколко промени, когато отслабваме ефективно. Спите спокойно през нощта, вероятността да получите други заболявания намалява, настроението ви се подобрява и се чувствате по-добре.

3. Може ли тази напитка да помогне за намаляване на главоболието и за засилване на храносмилането?

Смята се също, че кафето с лимон облекчава главоболието и също така засилва храносмилането, но има много противоречиви проучвания по този въпрос. Някои проучвания показват, че кофеинът има вазоконстрикторен ефект (стяга кръвоносните ви съдове), което осигурява облекчение от главоболие, докато други твърдят, че излишният прием на кофеин може да бъде причина за главоболие.

Дори в случай на диария, няма ясно изследване, което да подчертае как напитката може да подобри здравето на храносмилането. Когато страдате от диария, се препоръчва да ядете твърди храни, за да втвърдите изпражненията. Пиенето на кафе с лимон не е добра идея.

Поради липса на доказателства, ширещите се ползи от пиенето на кафе с лимон не могат да бъдат проверени. Необходими са повече изследвания в тази област.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Изследователи: Измиването на ябълките само с вода не е достатъчно

12 съвета, с които да избегнете качването на килограми по време на празниците

А вие грижите ли се достатъчно за тези 5 части от тялото си?

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

3 скрити признака, че черният ви дроб не работи правилно

7 неподозирани признака, които показват диабет

Списък на храните, които съсипват мозъка

Полезно ли е всеки ден да консумирате зехтин?

От косопад до кървене на венците: Симптоми, които показват, че имате недостиг на важни витамини

Косопад от стрес: как, защо, какво да направим?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com