Телефонът ви работи бавно? Направете това и ще стане два пъти по-бърз

54466
Телефонът ви работи бавно? Направете това и ще стане два пъти по-бърз
Снимка: iStock

Смартфоните са устройства за писане на съобщения и провеждане на разговори. Освен това служат като средства за безкрайно забавление. В действителност, те са част от нашето ежедневие и същност. За да подобрим тяхната работа, сме подготвили няколко практични трика, които да бъдат от полза за всеки притежател на смартфон.

1. Деактивирайте опцията "Автоматично завъртане"

Трябва да изключите функцията за автоматично завъртане на екрана и да я използвате само при необходимост. В противен случай рискувате да активирате специален сензор, наречен акселерометър, който служи за по-бързо изразходване на батерията.

2. Избягвайте да използвате телефона, докато се зарежда

Тези къси кабели не са там, за да ви дразнят. Не, тяхната задача е да ви разубедят да използвате телефона, докато се зарежда, за да не съкратите живота на неговата батерия.

3. Преминете към "самолетен режим", за да заредите смартфона по-бързо

Преминаването към "самолетен режим" предотвратява търсенето на сигнал и ускорява времето за зареждане на мобилното устройство. Въпреки че съвременните смартфони разполагат със скоростно решение на този проблем, винаги е по-добре да търсите по-бърз начин за справяне с него.

4. Натиснете и задръжте бутона на затвора, за да направите непрекъснати снимки

Функцията, наречена "непрекъснато снимане", ви позволява да правите до 20 снимки в секунда в зависимост от телефона. И все пак, много малко хора са наясно с това. Всичко, което трябва да направите, е да натиснете и задържите бутона на затвора и да наблюдавате как магията се случва.

5. Използвайте бутоните за сила на звука като бутони за затвор

Опитите да снимате с една ръка с помощта на бутоните по подразбиране понякога се оказват доста неуспешни. Снимките, които се опитвате да направите, могат да се размажат, а в най-лошия случай - да изпуснете мобилното устройство. Така че, ако искате да снимате с една ръка, най-добре да използвате бутоните за сила на звука.

6. Ако паркирате колата на ново място, направете снимка на нещо, което може да запомните

Ние сме хора. И понякога забравяме някои важни неща. Кой не е забравял поне веднъж къде е паркирал колата си? Точно. Така че, ако се намирате на ново място, снимайте нещо, което се забелязва лесно (като забележителност), за да ви напомни къде е вашата кола.

7. Подобрете звука, докато записвате видеоклип

Може да подобрите качеството на звука на видеоклиповете като покриете микрофона на мобилното устройство. Причината, поради която този трик действа, е, че заглушава фоновия шум, отговорен за възпрепятстване на основния аудио поток. Просто покрийте микрофона с пръст, докато правите видеоклип и готово.

8. Използвайте слънчеви очила като филтри

Това е малко необичайно, но пробвайте - може да се изненадате. Ако искате да направите снимка, но светлината е прекалено ярка, просто поставете камерата на телефона пред чифт слънчеви очила. По този начин може да намалите отблясъците, да подобрите осветлението и да запазите красив спомен от слънчевите дни.

9. Сложете тъмен тапет на екрана, за да спестите батерия 

Яркостта на смартфона е една от основните причини за бързо изразходване на батерията. За да предотвратите това, просто използвайте тъмен фон.

10. Как да почистите екрана на телефона

Медът може да е още по-полезен, само добавете това

Медът е чудесна добавка за чайове и домашни сладки, а освен това има разнообразни здравословни ползи. Той е богат на антиоксиданти, под...

Проучванията показват, че телефоните съдържат повече бактерии отколкото тоалетните чинии. Мобилните устройства влизат в контакт със замърсени ръце и повърхности всеки ден. Всичко, от което имате нужда, за да ги почистите, е разтвор от 80% вода и 20% спирт. Изсипете в бутилка с пулверизатор, напръскайте и избършете.

11. Увеличете звука на сутрешната аларма

Ако се страхувате, че може да не чуете алармата, докато спите, защото е прекалено слаба, поставете телефона в чаша или купа. По този начин може да увеличите неговия звук.

12. Рестартирайте телефона поне 3 пъти седмично

Вашият телефон не трябва да работи непрекъснато на максимален капацитет. Много е важно да го рестартирате поне по 3 пъти седмично. По този начин може да му дадете малко почивка и да подобрите неговата работа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 7 май /валутен калкулатор/

Кои чайове помагат за справяне с подутия корем

Кои чайове ще ви помогнат при преяждане

Кои храни помагат при преяждане със сладко

Как да не преяждаме по празниците - следвайте тези съвети

Как да разчитаме резултатите от кръвен тест и какво означават стойностите му

Какво можете да ядете при язва, гастрит и други стомашни проблеми

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Как да възстановите обонянието си при хрема?

Кои са най-добрите храни за здраво сърце?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com