Този алкохол заздравява костите

32121
Този алкохол заздравява костите
Снимка: iStock

Пиенето на бира и спиртни напитки се свързва с повишени нива на висцерални мазнини - вреден вид мазнини, които се свързват с повишен риск от сърдечносъдови заболявания, метаболитен синдром и други здравословни усложнения, докато пиенето на вино не показва подобна връзка с нивата на тези вредни мазнини и дори може да бъде защитно средство срещу тях, в зависимост от вида на консумираното вино. Всъщност пиенето на червено вино е свързано с по-ниски нива на висцерални мазнини. Това са някои от основните изводи от ново проучване, публикувано в списанието Obesity Science&Practice.

Въпреки че консумацията на бяло вино не повлиява на нивата на висцералните мазнини, проучването показва, че умерената консумация на бяло вино може да предложи своя собствена уникална полза за здравето на възрастните хора: по-плътни кости, съобщава „Сайънс Алерт“.

Гледайте това, за да разпознаете хубавия лук на пазара

Не само за приготвяне на салати и ястия, но и за традиционни лечебни методи, ние употребяваме кромид лук. Дали обаче, когато си го куп...

В проучването е установена по-висока костна минерална плътност сред възрастните хора, които са пили бяло вино в умерени количества. И не е открита същата връзка между консумацията на бира или червено вино и костната минерална плътност.

Проучването се основава на широкомащабна база данни, наречена UK Biobank, на 1869 възрастни бели хора на възраст от 40 до 79 години, съобщили за демографски фактори, алкохол, диета и начин на живот чрез въпросник с тъчскрийн. След това са събрани данни за височина, тегло и кръвни проби от всеки участник и е получена информация за телесния състав.

Стареенето често е съпроводено с увеличаване на проблемните мазнини, които могат да доведат до повишен риск от сърдечносъдови заболявания, както и с намаляване на костната минерална плътност. Това има важни последици за здравето, като се има предвид, че близо 75% от възрастните в САЩ се считат за хора с наднормено тегло или затлъстяване. Наличието на по-високи нива на телесни мазнини постоянно се свързва с повишен риск от много различни заболявания, включително сърдечносъдови заболявания, някои видове рак и по-висок риск от смърт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Правете това на работа, за да имате повече енергия и да сте по-продуктивни

5 признака, че тялото ви е задръстено с токсини

Кои са "позволените храни" при колит?

Тези зодии със сигурност ще ви предадат

Парене и сълзене на очите: възможни причини и лечение

Как да намалим незабавно кръвната си захар?

Рязко замайване и гадене - причини за възникване

Защо винаги виждам 11:11 на часовника?

Как да разберете каква е вашата любовна съвместимост със съпругата ви?

Митове и истини за здравословното хранене, които всеки трябва да знае

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Полезно