Вссяка жена трябва да знае тези правила за самоотбрана

2741
Вссяка жена трябва да знае тези правила за самоотбрана
Снимка: iStock/Guliver

Свикнали сме да чуваме новини за нападения над хора, но сме склонни да мислим, че подобно нещо никога не може да ни се случи. За съжаление, никой не е имунизиран от това. Сигурни сме, че е по-добре да бъдете подготвени за всички обрати на съдбата. Представяме ви 14 полезни съвета. Надяваме се, че никога няма да ги използвате в реалния живот.

1. Свийте ръцете си правилно.

Дебатът за това кое е по-ефективно в битка - свиването на ръката в юмрук или разтварянето й в длан - е много стар. Обикновено, ръката автоматично се свива в юмрук преди удар. Важно е да направите това, без да я нараните. Не излагайте палците на показ, но и не ги крийте под останалите пръсти, защото това може да доведе до фрактура. Не пренебрегвайте нанасянето на удари с отворена длан. Те могат да бъдат доста изненадващи.

2. Как да се освободите от въже?

Основното нещо, което трябва да направите, е да създадете пространство. Ако ръцете ви са вързани, дръжте ги стиснати в юмруци. Ако тялото ви е обвито с въже, дишайте, за да разширите диафрагмата. Колкото повече пространство остава между вас и захвата, толкова по-лесно може да се отървете от него.

3. Как да се освободите от тиксо?

Ако ръцете ви са хванати с тиксо, лесно може да се отървете от него. Просто вдигнете длани, рязко ги свалете надолу и ги раздалечете. Този метод може да бъде използван, дори когато ръцете ви са хванати зад гърба.

4. Помнете уязвимите места.

Понякога нападателят може да се окаже по-силен от вас, затова трябва да разчитате на елемента на изненада. Не забравяйте да удряте толкова бързо и силно, колкото можете. Ако мислите или преценявате прекалено дълго време, вашият противник може да разбере за намеренията ви и да се ядоса още повече.

5. Доверете се на приложенията за защита.

Използвайте съвременни методи: приложения като Family Locator, bSafe и други могат да ви помогнат да проследите местоположението на вашите приятели и роднини или да изпратите сигнал за помощ, ако е необходимо.

6. Въведете кодова дума.

В детството много от нас измислят кодове, нови думи или дори езици. Това привидно непрактично хоби може да ви спаси. Ако нямате възможност да говорите или да изпратите текстово съобщение, разкрийте вашето местоположение чрез криптиран SOS.

7. Използвайте подръчни материали.

Използвайте всеки предмет, който може да ви помогне. Чантата служи като щит при нападение с нож. Просто не я притискайте близо до тялото си. Шалът, хвърлен в лицето на нападателя, може да ви осигури няколко секунди време за бягство. Чантите, чадърите и дори малките предмети в джоба са от полза при нападение. Ключовите са едни от най-добрите средства за защита. Просто не губете време и се опитайте да ги използвате като метален бокс.

8. Дръжте лютивия спрей на правилното място.

Няма нужда да съхранявате лютивия спрей в чантата си, ако вътре има голяма бездънна дупка. Нападенията обикновено се случват неочаквано и трябва да намерите своето защитно средство възможно най-бързо. Дръжте го в джоба, за да може да го използвате и да избягате.

9. Ако ви хванат за ръката:

Може да избягате от захват, използвайки "правилото на палеца": завъртете ръката си към палеца на нападателя. Не забравяйте, че трябва да го направите бързо и рязко. Ако нападателят разбере за вашия план, той може да стисне ръката ви с всички сили. В този случай използвайте крака си: ударете го в слабините и коленете.

10. Ако ви хванат за косата:

Един от най-честите начини за нападение е чрез улавяне на косата на жертвата. Тази техника е не само болезнена, но и осигурява пълен контрол върху тялото. Първо хванете ръката на нападателя с две ръце. По този начин може да си върнете контрола над ситуацията. След това е време отново да използвате краката си. Когато усетите, че хватката на нападателя се отпуска, се отдръпнете и избягайте.

11. Ако ви хванат за врата:

Ударете нападателя в слабините или бръкнете с пръсти в очите му. По този начин може да разхлабите неговата хватка.

12. В асансьора:

Скрийте ценностите на тези места, ако се притеснявате от кражба

За съжаление, в днешно време жилищата не са напълно защитени от проникване с взлом. Но ако се погрижите за вашето имущество, като добав...

Всеки знае, че не трябва да се качвате в асансьор с непознати и че е по-добре да го напуснете, ако някой подозрителен влезе след вас. Превърнете в навик заставането с гръб към част от стената, където са разположени бутоните. По-добре да ги натиснете вие, отколкото да оставите спътника ви да спре асансьора и да заседнете с него между етажите.

13. В колата:

Както при асансьора, има начини да предотвратите нападение в кола. В допълнение към стандартното правило да не влизате в автомобил с непознати, може да кажете на някого по телефона (или поне да запишете) неговия номер или цвят. Ако нападението все пак се състои, насочете се към уязвимите области на нападателя: слабините, носа и очите.

14. Научете се да оказвате първа помощ.

Възможно е да изпаднете в ситуация, при която вие или някой друг е ранен, а болницата да не е на разположение в момента. В този случай оказването на първа помощ може да спаси живот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Правете това на работа, за да имате повече енергия и да сте по-продуктивни

5 признака, че тялото ви е задръстено с токсини

Кои са "позволените храни" при колит?

Тези зодии със сигурност ще ви предадат

Парене и сълзене на очите: възможни причини и лечение

Как да намалим незабавно кръвната си захар?

Рязко замайване и гадене - причини за възникване

Защо винаги виждам 11:11 на часовника?

Как да разберете каква е вашата любовна съвместимост със съпругата ви?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Полезно