Задължително прочетете това преди да купите вентилатор за дома си

12635
Задължително прочетете това преди да купите вентилатор за дома си
Снимка: iStock

Вентилаторите имат много приложения в ежедневието. Те могат да се използват както за разсейване на неприятни миризми в кухнята, така и за премахване на влажния въздух в банята. Вентилаторите могат да помогнат и в процеса на охлаждане на вашия дом през горещите летни месеци, а през зимата ще проветряват помещенията ви, когато имате нужда. За да закупите правилния вентилатор, ще трябва да знаете малко за начина им на работа. За щастие се налага да следвате само няколко прости стъпки, за да направите най-добрия избор.

Пресмятане 

В началото на процеса ще ви се наложи да прецените дали се нуждаете от вентилатори само за едно помещение или за цялата къща. След това трябва да пресметнете кубатурата на помещенията, където ще имате вентилаторите. Има определени изисквания за различните помещения. Възможностите на вентилаторите се изчисляват според обема въздух, който могат да обработят за една минута. Ако, да речем, искате да сложите вентилатори за средно голяма стая, вие ще се имате нужда от машина, която може да премести от 200 до 700 кубика за една минута. По мащабен проект, като вентилация за цялата къща, ще трябва да осигури вентилатори, които могат да обработят от 500 до 1500 кубика за една минута. Вентилаторите за баня могат да са с по-малка мощност, отново в зависимост от големината на помещението. За средно голяма баня специалистите препоръчват да използвате вентилатори, които обработват от 100 до 500 кубика въздух за една минута.

Нива на шума

В зависимост от помещението, за което избирате вентилатори, ще ви се наложи да обърнете внимание и на шума, който създават. По традиция вентилаторите за баня могат да са малко по-шумни. За кухнята обикновено се предпочитат вентилатори, които са възможно най-тихи. Предложенията на пазара на вентилатори са наистина много разнообразни. Вие ще намерите вентилаторите, от които имате нужда.

Сравнете цените 

Атомонтьор каза за какво да внимавате при покупка на кола на старо

Да си купиш кола втора ръка не е лесно. Дори на пръв поглед да изглежда като нов, автомобилът може да има скрити дефекти. Ето защо е до...

Средната цена, на която можете да оборудвате цялата си къща с вентилатори, започва от 300 до 600 лева. Вентилаторите за едно помещение са на много по-ниски цени. Те варират между 70 и 200 лева. Естествено тази цена на вентилатори може да бъде сериозно редуцирана. Тя зависи и от шума, който предизвиква вентилатора ви. Тихите вентилатори по традиция са по-скъпи от шумните. Да вложите повече пари във вентилатор на този етап може би означава да си осигурите по-комфортно съществуване после.

Сравнете функциите 

Някои вентилатори имат автоматични прекъсвачи или множество настройки за скорост. Автоматичният прекъсвател работи, след като е бил свързан с таймер, който да задейства вентилатора през определено време. Вие решавате какви да са времевите интервали, през които ще работи устройството ви.

Вентилаторите могат да са свързани и с термостат. В този случай вентилаторът ще се включи, когато въздухът достигне определена температура. Отново вие решавате каква да е тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Как да излекуваме коренната чакра: техники за активиране, деблокиране и балансиране

Техники за регулиране нервната си система, които не са за подценяване

Защо трябва да ядем повече копър и магданоз? Всеки трябва да знае!

Храните, които да похапнем преди лягане, без да имаме угризения

Тези 4 зодии имат огромно его - бъдете нащрек с тях

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 19 март /валутен калкулатор/

Най-добрите съвети срещу пролетната умора (ВИДЕО)

4 полезни продукта за „изяждане“ на стреса: Те ще възстановят тялото, без да увеличават теглото ви

Топ 5 чайове за подобряване работата на белите дробове

Тези зодии имат магически лечебни сили

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...