Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо да НЕ закусваме след 10 часа

14 февруари 2022, 13:36 часа

Знаете, че закуската е най-важното хранене за деня и затова не бива да я пропускаме. Пълноценната храна, която поднасяме на организма си в ранните часове на деня е необходима, тъй като тя стимулира мозъка, успяваме да запомним повече информация и сме по-концентрирани през целия ден.

Ако закусвате рано сутринта, след като сте се събудили от сън, със сигурност имате по-добър имунитет, в сравнение с хората, които пропускат първото хранене за деня. Освен това е много вероятно да страдате от по-малко стрес.

Защо е важно първото ни хранене да бъде преди 10 часа?

Много е важно обаче човек да закусва рано сутрин, преди 10 часа. Така се подпомага събуждането на самия организъм. Ако похапнете след 10 часа, възможно е да го объркате.

Какво никога не трябва да ядем на закуска?

След като изядете порция овесени ядки, чаша кисело мляко, любим плод или друго, вие стимулирате процесите на обмяна на веществата и паралелно с това организмът ви се разсънва. Ако похапнете в по-късен час или решите да пропуснете закуската, тялото ще отложи разграждането на мазнините. Затова е много важно човек да похапва преди 10 часа, освен ако не е решил да качва излишно килограми.

В случай, че никога не сте закусвали толкова рано и това ви се струва като мисия невъзможна, за предпочитане е да започнете да правите физически упражнения на гладно или да потичате няколко минути за здраве. Така организмът ви сам ще поиска да му поднесете порция вкусна и здравословна храна.

За предпочитане е в закуската да са включени бавни въглехидрати, които да ви държат сити до следващото хранене, а именно обядът.

Много е важно да се научите да подбирате правилните хранителни продукти, които да похапвате рано сутрин. Те трябва да ви засищат, но в никакъв случай не бива да са тежки и да прекалявате с количествата. Ако допуснете да преядете, ще усетите сънливост и умора.

Не е желателно рано сутрин да похапвате сладки изделия. Ако все пак не можете да се лишите от тях, консумирайте ги в следобедните часове или след тренировка.

Закусвайте рано сутрин, преди 10 часа, ако искате да се чувствате тонизирани, свежи и концентрирани!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес