Какво никога не трябва да ядем на закуска?

35459
Какво никога не трябва да ядем на закуска?
Снимка: iStock/Guliver

Балансираната закуска е залог за благополучието ни през целия ден. Тя поставя основите на доброто ни настроение, способността ни да работим ползотворно и да вземаме правилните решения. 

Ето кои са храните, които в никакъв случай не трябва да включваме в закуската си.

Най-вкусната закуска за сваляне на килограми

Закуската е едно от най-важните хранения. Задължително й се насладете, ако копнеете да се чувствате свежи и енергични през целия ден. ...

1. Цитрусови

Цитрусовите плодове са потенциален алерген и дори да нямате изразена алергия към тези продукти, те значително ще "натоварят" имунната система. Поради високото си съдържание на киселини, цитрусовите плодове също могат да провокират дискомфорт в стомаха. Освен това те са с ниско съдържание на калории и няма да ви дадат необходимото количество енергия за целия ден. Това не означава, че те трябва да бъдат напълно изключени от закуска - просто техният дял трябва да е минимален и никога да не се консумират на празен стомах.

2. Картофи

Картофите, за разлика от цитрусовите плодове, са високо калорични. Консумацията им води до тежест в стомаха и лошо храносмилане. Това обяснява депресивното ви настроение. В допълнение, честата закуска с картофи води до увеличаване на теглото.

3. Кисело мляко

Какво закусват хората по света

За някои от нас закуската е най-важното хранене за деня, други я пропускаме. Независимо какъв е нашият хранителен режим, различните нар...

За закуска препоръките на диетолозите често включват кисело мляко. Но ако ядете кисело мляко преди или вместо закуска, тогава ползите за тялото са нулеви. Първо, то не ви набавя достатъчно калории и няма да издържите без храна до обяд. Второ, полезните бактерии, които киселото мляко съдържа, изискват съчетание с други храни, за да се активизират. На празен стомах стомашният сок бързо унищожава полезните бактерии.

4. Хляб от пшенично брашно

Всички печени изделия, включително сладките печени изделия, са източник на глюкоза, която води до увеличаване на теглото. Маята, която се съдържа в тях, причинява подуване на корема, придружено с газове и болка. Следователно сандвичът не е особено подходяща опция за закуска.

5. Чесън

Обикновено повечето хора избягват чесъна на закуска заради неприятната миризма, с която се свързва консумацията му. Но дори и да не е необходимо да излизате от вкъщи през деня, откажете се от идеята да го включите в закуската си. Консумацията на  чесън може да причини колики и спазми и със сигурност няма да се чувствате добре през целия ден.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Само 1 лъжичка от това на ден ускорява метаболизма и помага за отслабване

Тази ядка сваля холестерола - яжте я веднага след ставане от сън

Ябълков оцет за сваляне на пикочната киселина - как се пие

Всички ядем тези храни, но те влошават паметта

Мазните храни, които са полезни за кръвното

Кой е най-добрият лек за схванат врат

Това са най-добрите храни за забавяне на стареенето

Лекар: Сутрин НЕ ставайте от леглото, докато НЕ направите това

Витамините и храните, които разреждат кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com