Слепите ще могат да се возят безплатно в градския транспорт във Варна

13678
Слепите ще могат да се возят безплатно в градския транспорт във Варна
Снимка: Община Варна

Членовете на Дружеството на слепите във Варна да могат да пътуват безплатно по всички линии на градския транспорт. Решението беше взето по време на днешното заседание на транспортната комисия към местния общински съвет.

Очаква се над 600 души да се възползват от промяната. До момента незрящите имаха право да се возят без пари по две от линиите на градския транспорт. Според юристи обаче с това решение се дискриминират другите инвалиди, които ще останат с правото да ползват само две безплатни линии.

Никъде в Смолян няма достъпна среда за слепите

Най-големият проблем за незрящите хора в Смолян е достъпната среда. Никъде в града няма достъпна среда за слепи. Това призна председате...

"Място за безпокойство няма. Съвсем скоро ще се изработи нова наредба, в която ясно ще бъдат описани правата за пътуване на всички инвалиди. Няма да има проблем", увери председателят на транспортната комисия Жельо Алексиев.

Съветниците дадоха и положително становище да се отпуснат още 10 безплатни карти на Дружеството на хемодиализираните. Досега членовете на организацията ползваха 40 карти, информира ИА "Черно море".

На фондация „Карин дом“ бяха отказани карти за градския транспорт и две винетки за специализирания превоз на деца от региона. Изчисленията сочат, че това би натоварило общинския бюджет с допълнителни 42 000 лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com