Хиляди нови цветя грейнаха във Видин (СНИМКИ)

1955
Хиляди нови цветя грейнаха във Видин (СНИМКИ)
Снимка: община Видин

Кампанията се реализира в рамките на втория етап от програмата „Нашият Видин – по-красив от всякога“. Днес деца от ДГ „Славейче“ и СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в града засадиха цветя, заедно със заместник-кметовете Борислава Борисова и Светослав Скорчев. Малчуганите от детската градина се включиха ентусиазирано в акцията и с готовност заявиха, че ще помагат и за поддържането на цветните градини в междублоковите пространства на кварталите.

Борислава Борисова благодари на всички жители на Общината, включили се в програмата и заявили намерение със съвместни усилия да преобразим средата, в която живеем, да я направим по-привлекателна и по-чиста. „Благодаря на детските и учебни заведения, които проявиха инициатива, за да получат част от раздадените 2000 стръкчета цветя на територията на Община Видин. Целта е да приучим нашите деца от малки към грижа за природата и околната среда. Радвам се, че сред нас са и доброволци, участващи в лятната програма на Общината, която скоро обявихме и доброволчеството беше първата стъпка, а първите заявили желание да се включат, бяха служители от администрацията“ – коментира Борисова.

Видин е домакин на 49-та Национална конференция по въпросите на обучението по физика

Официалното откриване се състоя в Конферентния център на Областна администрация – Видин. Темата на конференцията е „Физикат...

По-късно двамата заместник-кметове посетиха и средно училище „Св. св. Кирил и Методий“, където заедно с първокласници и третокласници също засадиха цветя. В пъстри цветове грейна и пространството около статуята на солунските първоучители, която бе открита през есента на миналата година.

Директорът на детската градина Диана Димитрова и директорът на училището по изкуства Бисерка Каменова благодариха на Община Видин за съдействието да се засадят цветя, които да разкрасят и освежат дворовете.

Началникът на отдел „Екология“ Светла Ангелова каза, че закупените от Община Видин цветя са 17 000 броя, които се засаждат на площада, в централната градска част, всички зелени зони, включително и в останалите селища. А от тях 2000 броя се предоставят по програмата „Нашият Видин – по-красив от всякога“. Десетки са получените от граждани, институции, детски градини и училища заявления с искане за засаждане на цветя. Програмата се радва на голяма популярност и се приема с одобрение от хората. Нейната цел е да направи средата на обитаване в жилищните комплекси, квартали и населените места в Община Видин по-привлекателна, по-социална, по-безопасна. И към тази кауза да бъдат приобщени както деца и учащи се, така и възрастни, за да бъде реализирана успешно общата идея за подобряване на условията и превръщане на Видин и Общината в привлекателно място за живот, работа и развитие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Новият стар кмет на Видин определи изборния ден като неприятен, въпреки победата си

Цветан Ценков е новият стар кмет на Видин

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com