Чиновници направиха пиар на Шамара за държавна сметка

7390
Чиновници направиха пиар на Шамара за държавна сметка

Съществува диктатура на чиновниците. Социализмът беше такава диктатура. Идеологията изискваше спазване на измислени правила. Затова чиновниците се развъдиха и стигнаха критичен максимум. За да се стигне до деня, в който вече не можеше въобще да се работи и живее от техните правила и алинеи. Един ден чиновниците се стопиха, защото го нямаше цимента на идеологията. Но после явно се замогнахме - в момента диктатурата на чиновниците отново чука на вратата и иска да разреши гравитацията. Личи си по ужасно глупавия скандал с някаква песен на Мишо Шамара.

Никой не е застрахован от диктатурата на чиновниците. Дори и Европейският съюз - в него чиновниците са на път да достигнат критичен максимум и няма да има кой да им плаща заплатите.

Шамара и Сарафа отговарят на държавата с нова песен

Рапърите Мишо Шамара и Сарафа отговориха на обвинението на държавата в поругаване на българските символи с нова песен, която преди по-м...

От време на време всяка система от чиновници трябва да получава звучен шамар от обществото, за да си стои на мястото. Особено в Европейския съюз - примерно, докато не обясни защо цената на газа е по-висока в България, отколкото в Германия.

Това е и разликата между двата съюза: Съветския и Европейския. Или поне трябваше да бъде.

Да можеш днес, за разлика от миналото ни, да провокираш въпроси, отговори или просто да провокираш света около себе си с неща, които може и да не се харесат на всички. Да провокираш със свободата си. Провокациите са три вида - на свободата, на глупостта и третият вид са опасните провокации на регреса. В момента имаме провокации само от втория и третия тип. Провокация на свободата беше тази на Давид Черни, но пак реагирахме като туземци.

Пък и помним като туземци.

Разбира се, понякога се налага да търпим провокациите на глупостта. И особено тогава е редно да замълчим. Заради песен на рапъри държавата се опитва да бъде патриот на самата себе си. А патриот на самата себе си е само тоталитарната държава. То са разпити, то са изявления, то са разговори между управляващи и опозиция. Рапърите дават тон на вътрешната политика. Защо беше това, джанъм? Утре чалгарите ще са обект на дипломатически разговори на Балканите.

Рапърите на прокурор заради зрителски писма

Съюзът за електронни медии (СЕМ) е сезирал прокуратурата за рап-песента "Бяло, зелено, червено" заради недоволството на зрителите. То...

Мишо Шамара казва просто в един брой на моето предаване: "След като не можеш да разчиташ на знамето, то и знамето не може да разчита на теб...". Без да е много умно, това ще се превърне в пословица, защото чиновниците повториха тази фраза сто пъти. Освен това - ако за това можем да съдим хора, то трябва да разстреляме всички емигранти - те вече наистина разчитат на чужди знамена.

В момента е изключително важно държавата България да покаже на гражданите си и на света, че свободата на словото във всичките й варианти (дори и в глупавите) е възможна у нас. В нюйоркското метро имаше такъв плакат: "По време на война между цивилизования човек и дивака трябва да подкрепите цивилизования човек". Към дивака трябва да сме снизходителни, когато прави глупости. Друг е въпросът, ако дивакът размахва жилетка, пълна с тротил, и провокацията е в името на връщането ни в тъмните векове, плюс това жените да не ходят на работа, а само да се молят вкъщи.

Мишо Шамара не е опасен с нищо, просто чиновниците решиха за две седмици да му станат пиари с пари на данъкоплатците.

Помислете си за каква глупост се харчат парите от нашите данъци - проверяваме дали Шамара не е обидил държавата. И да я е обидил - от тази информация полза има само Шамара. Освен това България е най-псуваната и най-обичаната държава - в зависимост от ракиените градуси и настъпването на вечерта. Така че - не харчете парите на данъкоплатците за ракиен популизъм, има далеч по важни неща, гледайте новините и се сещайте.

Мартин Карбовски, Стандарт

Мишо Шамара: ГЕРБ са малки мижитурки

Тази седмица зам.-главният прокурор и директор на Националното следствие Бойко Найденов съобщи, че има образувано наказателно производс...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com