X
 
 

Чудесно: В Нова остават Гала и други черешки на торти

18449 13
Чудесно: В Нова остават Гала и други черешки на торти
Снимка: Facebook
Драгият зрител може би е останал с определени съмнения, свързани с рокадите в Нова телевизия. Едни от най-способните журналисти там - Миролюба Бенатова, Генка Шикерова, са освободени от длъжност, а после изявиха благодарностите директно към Бойко Борисов. Изглежда така, сякаш новият собственик, Домусчев, по-скоро се явява подизпълнител на цензурата. А тя много често си мисли така сякаш журналистите могат да се наемат и махат по начин, по който се трансферират футболисти между два отбора. 

Но има една хубава новина. 

В Нова остава Гала.

Остава Черешката на тортата. 

Остава Кошмари в кухнята. 

Остават Съдби на кръстопът. 

Остават Женени от пръв поглед. 

Остава Шеф под прикритие. 

Остават Семейни войни. 

Това, че си тръгват топ разследващи журналисти, както личи, е пренебрежимо. Драгият зрител все още може да получава всички високо идеологически възможности да се развлича. И да се образова. Първо те подкарва Гала с уринотерапия. Рано сутрин, малко урина да си във форма - за здраве, тонус и хубав дъх. Продължаваме с малко Семейни войни - тъпички въпроси за оеснафяли двойки, чиято гранична обща култура твърде добрe съвпада с твоята и предизвика вълнението на случайно научил незначителни неща човек, гледащ случайно научили незначителни неща хора.

Но тук някак си липсва драматургично напрежение. За всичко това си има Съдби на кръстопът: предаване, което доказва, че ако един сценарий е зле скалъпен, то има нива на пропадания и най-ниското започва да става естетическо интересно - иска се майсторство и екстремна дарба за посредственото, за да направиш нещо максимално зле. 

Но от много гледане си огладнял. А какво по-хубаво има от това известни хора, известни, защото са известни, да готвят неща, които никога не би сготвил, щото нито имаш време, нито кинти, нито въобще имаш нужда. Но някой реши, че невъзможни гозби, съчетани с невъзможни гости произвежда положителен резултат по сходния начин, по който минус по минус прави плюс. Но ми се ще да попитам - абе какво стана с нормалните кулинарни предавания? Дето се казва - турваш малко черно пиперче, резваш малко доматче, слагаш малко зехтинче и поръсваш с малко там каквото има за поръсване - напипай нещо от рафта и слагай да има, да сме живи и здрави. Няма ги тия работи. 

Но на теб още ти се гледа. Остана най-интересното: Шеф под прикритие. Идеален начин за забавление около тъпашките корпоративни страхове, че онова, което шефът иска да правиш, трябва да имитираш, че го правиш, и да направиш всичко възможно да не го правиш, когато си сигурен, че на него не му е ясно, че не го правиш, а по-скоро подозира, че все още го правиш. 

Накрая на седмицата разследващата журналистика трябва да установи само едно: количеството IQ, което си загубил и определената пропорция между всеки прекаран час зад екрана и спада на пунктовете. И да установи най-готиния капан: че колкото повече затъпяваш, толкова по-голям шанс има да гледаш нещо, от което да затъпяваш: сработен е чудесен механизъм. Не е хубаво да го прецакваш с разследващи журналисти. 

 

Автор: Райко Байчев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 4 от 5. Гласували общо: 29 потребители
 • Анонимен 9 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Много отдавна вече телевизорът е изчезнал като предмет от дома. И нямаме намерение да го приемаме скоро или може би никога. Не, че Интернет е решение, защото е същата боза. Но поне там можем да избираме коя информация да приемаме и коя не. Това пък иска четене и изграждане на здрав личен филтър за истината. Телевизията отдавна е отживелица. И горко на тези, които си даряват ценното време за нея. О виж още ›› ткровено отровна е. Дори и ако говорим само за диващината Реклами. Но на който му харесва, да си я държи.
 • Анонимен 8 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Ами, не остана какво да се гледа по NOVA. Интересно ще е да се публикува и рейтинга и ще се разбере, че в тази медия си живеят едни хора и си снимат едно реалити в което се лигавят, превземат, цвилят и не им пука дали ги гледаме или не. Щом могат да си го позволят, на добър час! Все пак има "ДЕМОКРАЦИЯ".......
 • Другарят Октомври 7 Другарят Октомври преди 5 месеца Профил на трол?
  За съжаление съм допуснал ТЕХНИЧЕСКА грешка. В 4.3. праВИЛНО ТРЯБВА ДА СЕ ЧЕТЕ , ЧЕ Другарят Октомври ШЕ Е СИГУРЕН , ЧЕ ЩАБА НА НАРОДНИЯТ ФРОНТ НЕ ИСКА ДА СЕ ПРЕКЪСВАТ ОТНОШЕНИЯТА СЪС ЗАПАДА. Наистина съжлаявам., НО Н.Ф. НЯМА ДА ТОЛЕРИРА РУШИТЕЛИ НА НАРОДНОТО ЕДИНСТВО И ЖЕЛАНИЕТО МУ ЗА ВЪЗСТАВЯВАНЕТО НА Конституцията , която ще бъде заменена с КОНСТИТУЦИЯТА /Зелена книга/
 • Анонимен 7.1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Приятелю, знаеш ли, че не си добре?
  : 0 !
 • Другарят Октомври 6 Другарят Октомври преди 5 месеца Профил на трол?
  НЕКА СИЛАТА БЪДЕ С ПЛАНА ЗА СПАСЕНИЕ НА РОДИНАТА БЪПГАРИЯ. Другарят Октомври ИСКА ДА ЗАСТАНЕ пред НАРОДА/Член*5/ с три книжки Тевтерчето на Левски , Зелената книга на Другарят Кадафи и Мемоарите на Другарят Живков. ГЛАС НАРОДЕН ГЛАС БОЖИ. СИГУРЕН съм , че НАРОДА В ОСВОБОДЕНа ОТ НАРОДНИЯТ ФРОНТ Държава ЩЕ КАЖЕ НЕ ИСКАМЕ ПАРТИИ. И тогава Другарят Октомври ще се слее с НАРОДА и НАРОДА ще се слее с Д виж още ›› ругарят Октомври
 • Другарят Октомври 5 Другарят Октомври преди 5 месеца Профил на трол?
  Разбира се всичко описано в /4/ ЩЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗВЪРШЕНО МАКСИМАЛНО В ОБЕЗПЕЧАВАНЕ НА ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ/КИТЕ. Всички помисли за И своеволия ще бъдат безкомпромисно Наказвани. Всичко трябва да се извърши макимално в условията на хиругическа дискретност и максимално не допускане на вредни на Народа/Член*5/ събития. Всички ПЛАЩАНИЯ КЪМ НАРОДА/Член*5/
 • почти FAKE NEWS 4 почти FAKE NEWS преди 5 месеца Профил на трол?
  В един Слънчев ден , koгато Цялата власт ще е в ръцете на Н.Ф. И Другарят Октомври разбира се като първовременна Основна задача ще бъде да бъде обезпечена максимално доколкото ще е възможно Национална сигурност / и най вече Вътрешната сигурност/. За лице от Кликата*89 може да се счита всеки участвал в управлението на Държавата и Общината.
 • почти FAKE NEWS 4.1 почти FAKE NEWS преди 5 месеца Профил на трол?
  За Съучастници/чки се считат лицата работили в социологията , казионната журналистика , политолози , всякакви подобни. Вероятно заповед /3/ ще бъде да бъдат задържани тези лица от Органите на Н.Ф.И Мвр , като НЕ Е Задължително срещу всички да бъдат повдиганати обвинения и Освободени.
  : 3 !
 • почти FAKE NEWS 4.2 почти FAKE NEWS преди 5 месеца Профил на трол?
  Ислямистко/фашисткото нпо се налага да бъде смазано бързо и решително.ТаКА Р.България ще даде съществен принос в борбата срещу тероризма. За либералното нпо плюс лгбт , Другарят Октомври ще предложи на Шаба на Н.Ф. да бъдат помолени да прекрятат своята дейност , като за някой ще има опция за продължаване на дейноста , но под Шапката на Н.Ф.
  : 2 !
 • почти FAKE NEWS. 4.3 почти FAKE NEWS. преди 5 месеца Профил на трол?
  Щаба на Н.Ф. съм сигурен , че ще желае Запада да счита това , че Р.България иска да прекъсва връзките си с тях . Всичко което ще прави Шаба на Н.Ф. ЩЕ бъде единствено с цел ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА НА Р.България в пълният и обем не зачиташ Конституц. изменения от 2010 зашото те са Противонституц. Ок.За лгбт няма да може да има опция за продължаване на дейноста.
  : 2 !
 • Анони 3 Анони преди 5 месеца Профил на трол?
  телевизиите ни превръщат в колония от едноклетъчни организми реагиращи само на първосигнални дразнители,колкото повече мислите толкова повече пречите на тарикатите от "елита" да ви работят затова са и промиващите мозъци телевизии за да ви внушават да сте послушни и доволни с това,което ви се отрежда от олигархията и да не критикувате много
 • Анонимен 2 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  ДС докопа Нова, скоро ще се окопае и в БНТ.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Поздравления! Изключително правдива и забавна статия с горчив привкус!
Нагоре
Дневен хороскоп за 9 декември
Дневен хороскоп за 9 декември

Овен Този понеделник не бъдете прекалено претенциозни към останалите. Сега може да изиграете картите си добре, но не очаквайте същото от останалите.  Телец Днес...