Да почетем светлината и добротата

35609
Да почетем светлината и добротата
Снимка: Getty Images/Guliver

Коледа е – най-светлият християнски празник, редом с Великден. Празникът на светлината, на семейните ценности и традиции. Празникът на домашния уют.

Днес, уважаеми читатели, ще отдадем почит на доброто. На положителното, на усмивката, на радостта от подаръците, на светлината в детските очи, на нежната милувка на майчината ръка, на задоволството на възрастните, които си играят със своите внуци, на чудесния вкус на коледните ястия, приготвени с толкова голямо старание от майки, баби и лели за цялото семейство.

Лъжите на шестмесечието

Умря циганката, която хвалеше министрите. Горе-долу така може да се определи последната седмица от работната 2013 година за правителств...

Днес е ден за почивка. Почивка от протести, от политически идиотизми, от неадекватното правителство, от станалия за посмешище български премиер, от пародийното Народно събрание, от продължаващия нелогичен отказ на протестиращите да предложат политическа алтернатива, щом не одобряват сегашното статукво, от карикатурната икономическа картинка, от абсурдите, превърнали се в нормалност, от гадната действителност.

Аз не съм вярващ – поне не в традиционния смисъл. Но вярвам в Доброто и Злото. Вярвам в морала като измерител на добро и зло. Вярвам, че от човек зависи какъв ще стане. Вярвам, че който желае силно и се стреми да постигне нещо, бива възнаграден за усилията. Все по-трудно е в нашето съвремие да опазвам тази вяра, но го правя – защото не забравям истински важните неща в живота. А те са – семейството и приятелите – онези, които в труден момент ще се хвърлят и в огъня за теб и онези, за които аз съм готов да го сторя.

Забравете поне днес, уважаеми читатели, че съществува Действителност. Забравете работата си, забравете проблемите, забравете отрицанието, жлъчта, нетърпението, възмущението, мъката, омразата. Има време и за тях – по 364 дни в годината. Споделете с най-близките си коледния дух и той ще ви даде спокойствие и чистота на душата. От нас зависи – да направим усилие. И забравете интернет и телефона за всичко друго, освен за хубави пожелания. Весела Коледа!!!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com