Една майка към районните кметове: Киша, лош въздух, шум и бездомни кучета

10185
Една майка към районните кметове: Киша, лош въздух, шум и бездомни кучета
Снимка: iStock/Guliver

Добър ден и честита Ви изборна победа, кметове по райони. 

Ние, майките, които се справят с родителските си задължения в заплетените софийски квартали, най-искрено Ви желаем успех! Как не, когато той може да улесни поне с мъъъъъничко нашето претоварено ежедневие на хора, отглеждащи бъдещи избиратели! От партийна принадлежност не се интересуваме, защото сме разбрали, че разлика в партийните идеи няма (за справка-дебатите между кандидатите за кметове и общински съветници по всички телевизии в последния месец). Молим Ви обаче за следните неща, с които да докажете, че си заслужава да бъдете избран отново, барабар със съветниците:

- Иде зима, за Бога, брате/сестро, почиствайте тия улици! Знаете ли коя може да бъде най-новата олимпийска дисциплина - бутане на бебешка количка на лед/сняг/киша/смесица между две или повече от тях. Ако не ни вярвате, елате само на една разходка с нас (сутрин между 10 и 12 или следобед между 17 и 19, когато Ви позволява приемното време). Успеете ли да си проправите пъртина, без да паднете нито веднъж, Ви черпим бира - по една от всяка от нас!

- Молим, не изпращайте хората от озеленяването да косят тревата или да събират опадалите листа с онази машина, дето издава шум като от обезумяла глутница чакали, точно в часовете за разходка на децата. Сигурни сме, че между 9 и 10 сутрин тази работа може да се свърши много по-бързо и безпроблемно и за двете страни. Или мислите, че детският плач е полезен за нервите? Да не започваме с боклукчийския камион, който запушва и без това тесните и недозакърпени улички и трещи като преминаващ влак на БДЖ, ама от ония старите, дето се задъхват при над 50 км/ч. Заради тоя камион една от нас 3 месеца се разхождаше само по 1 (една) уличка, където той не минаваше - иначе бебето ревеше от тряскането на кофите! Пробвайте 12 седмици да вървите нагоре-надолу само по една отсечка от 350 метра, страхувайки се, че бебето ще се разреве всеки момент при вида и звука на боклукчийски камион - няма да Ви хареса! Поне купете нови, скърцането на спирачките му направо ни довършва!

- Измийте ги тия улици, поне 2 пъти в годината, щом явно всеки месец ви е много! Колко му е - пускаш малко вода, не са големи, за 20 минути ще минете целия квартал! Деца тичат, скачат, кучета ги гонят, каруци минават, чаткат копита, майки се кръстят...Нивото на фини прахови частици във въздуха става поне толкова виско, колкото в Хонг Конг. В квартала сме има-няма 2000 души, а там са ... 7 милиона!

- Махнете най-сетне тия бездомни кучета, де! Знаем, че сърце не Ви дава да ги изтребите - на нас също. Но съберете ги от площадката, защото да видиш как един пес, три пъти по-едър от двегодишното ти дете, му скача отгоре, за да си "играят", рязко ти секва дъха. Е, трябва ли да казвам, че след няколко такива сцени консумацията на вино сред майчинската общност в квартала нарасна в пъти. Колко? Не ни питайте! Уплахът изчезва бавно, особено когато от храстите на твоята улица редовно ви спохожда кучешки лай (теб и детето, че и съседските деца, направо цели семейства).

- Районен кмете и общинари, затворете го най-накрая това барче, дето уж е магазин за хранителни стоки, ама след 9 вечер магически се превръща в кръчма! Децата не могат да спят от викове "Долу Левски!", "Горе ЦСКА!", "Дай по още една светла, тъмната за довечера! " (Кога довечера бе, човек, 23 часа е вече!").

- Има ли, няма ли наредба за вдигането на шум и мръсотията при рязане на дърва по дворовете или направо на улицата, не знаем. Въпросът май е като с тролей номер 8 в София - уж съществува, пък никой не го е виждал. Ама треските, дето хвърчат от тия пишман дървари към децата, ги видяхме много добре! Хубаво, че си отваряме очите, защото едно детенце тръгна към електрическия трион, очевидно забравен насред тротоара от грижовен стопанин, и за една бройка да го включи. После ляхме куршум на майката, тя още извръща глава, като минава по тоя пусти тротоар! Като казахме тротоари...

- Направете ги докрай! Може ли на едната страна на улицата да няма, на другата - да има?! Вярно, че сме европейци, модерни, демек, ама, както е казал бай Ви Ганю: "Европейци сме ний, ама все не дотам!" Той, впрочем, заедно с Гочоолу и Дочоолу, може и на избори да Ви понаучи, ако имате някакви въпроси.

Надяваме се и вярваме в светлото бъдеще ако не на града или страната, поне на квартала! Дори само едно от тези искания да изпълните - ще Ви преизберем след 4 години. Но Вие, политиците, обичате пазарлъците, затова Ви предлагаме сделка - направете две или повече от нещата в списъка и ще бъдете районен кмет доживот! Ха, наздраве!

 

Автор: Велина Велинова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

В Полша: "Не вярвам руснаците да спрат само до Киев"

Променя ли войната трайно отношенията между САЩ и Израел?

"Бухалката" на ДАНС и въпросът с часовника на Живко Коцев

Мини атомни централи: Какво представляват те и защо Румъния има амбициозни планове за тях

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com