Ядрена шизофрения Made in Bulgaria – ДПС да е най-отговорна

8522
Ядрена шизофрения Made in Bulgaria – ДПС да е най-отговорна

Вихърът от събития в България пак се превърна в буря. И пак, изглежда, всичко ще излезе през носа на обикновените българи – защото вятърът задуха прекалено силно от една посока.

Вероятно за мнозина е особено досадна темата „Белене”, но едва ли тя би им била толкова досадна, ако осъзнаят какъв удар по джоба им би била. Особено след вчерашното заседание на Комисията по енергетика в Народното събрание, на което много ясно пролича как ГЕРБ и БСП т.е. Бойко Борисов и Корнелия Нинова действат език в език в гьола!

Петкова вижда "Турски поток" през България, плаши с фалит на НЕК, ако няма АЕЦ "Белене"

Всички срещи на премиера Бойко Борисов с руския президент Владимир Путин и руския премиер Дмитирий Медведев преминаха при конструктивен...

Проектът "Белене" вече е нов – това обяви сегашният енергиен министър Теменужка Петкова. И беше подкрепена от Румен Овчаров! Това е все едно Саурон да се прегърне с Фродо, Аря Старк да се омъжи по любов за Джофри Баратеон, Зинедин Зидан да кани всяка вечер на приятелска раздумка Марко Матераци, а Палестина да признае Йерусалим за столица на Израел! И за да е пълен фарсът, Рамадан Аталай от ДПС каза на влюбените птички, че "очернен от ГЕРБ проект сега го пробутвате на инвеститори"! ДПС да ти казва очевидното за топ 3 пример за корупцията в България – по-жалко от това няма накъде.

Изключително показателно е и как Теменужка Петкова почна да плаши, че НЕК ще фалира, ако го няма "Белене". Ще фалира, защото вече плаща на руснаците за оборудването ли, г-жо Петкова? Или защото не осигурихте достатъчно добра юридическа защита в арбитража – наехте кантората White § Case, която в същия момент защитаваше руската държава срещу иск от ЮКОС на Михаил Ходорковски за 50 млрд. долара. Дори да няма конфликт на интереси, а в това трудно може да бъде убеден всеки с капка мозък в главата, White § Case със сигурност хвърляше повече усилия по делото за 50 млрд. долара, а не за 620 млн. евро. Тази кантора посъветва държавата да няма дело в български съд, не обжалва навреме пред Швейцарския върховен съд, а по времето на Орешарски самият Борисов плачеше как нещата се бавят, но когато той беше премиер, неговото правителство избра американците да ни защитават по арбитража.

Другата смешка, която беше развита в Комисията по енергетика вчера от стари енергетици като Иван Генов, беше как държавата трябва да гарантира заема за "Белене" – 10 млрд. евро, защото така лихвите ще са по-ниски и токът от централата ще е по-евтин. Да, лихвите ще са по-ниски – вместо 7-8%, ще са 5-6%. Това как точно ще свали цената на тока от „Белене” от близо 80 евро на мегаватчас, колкото прогнозират дори и БАН, до 25 евро, за колкото бълнува г-н Генов? Като прибавим и как БСП иска модел "Пакш" - т.е. както в Унгария, Русия да даде заем и България да го гарантира, картинката е болезнено, отвратително ясна!

Между другото по отношение на истерията, особено в "Пеевски медия груп", как Борисов вече убедил Путин "Турски поток" да завие към България, най-добре коментира финансовият министър Владислав Горанов (този, дето го сочат човек на Пеевски) – нереалистично е, тръбите за "Турски поток" стигнаха Турция. Имало значи накъде да е по-жалко за Борисовата България ...

Петкова: Има два варианта за строеж на АЕЦ “Белене”

Два са най-вероятните сценария за изграждането на втора ядрена централа у нас. Това стана ясно от думите на министъра на енергетиката Т...

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

30 години от геноцида в Руанда: кой пося семето на омразата?

В Полша: "Не вярвам руснаците да спрат само до Киев"

Променя ли войната трайно отношенията между САЩ и Израел?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com